mynewspapers.net

Hur man spelar en sötpotatis Ocarina

Hur man spelar en sötpotatis Ocarina


Ocarina, eller sötpotatis, är en handhållen träblåsinstrument som låter mycket som en flöjt. Instrumentet är rund som en söt potatis, och innehåller hål, liknar en brännare. Det är möjligt att efterlikna appellen av fåglar som göken eller hummingbird, eller delta i en orkester. Ocarina spelare kan också spela duetter eller trios ensemble. Sweet potato ocarinas finns tillgängliga i olika toner--alt, tenor och sopranino, t.ex.

Instruktioner

• Identifiera tonen i sötpotatis ocarina. Var och en har ett annorlunda arrangemang av hål i sin kropp för fingersättning--till exempel sopran har 11 finger hål i tre linjer och två tummen hål. Dubbletten har 15 fingrar hål i fyra rader.

• Vrid ocarina så att munstycket vänd mot dig och sticker uppåt. Det erkänns enkelt eftersom det är den enda utstick från rundade kroppen.

• Grip kroppen av ocarina mellan spetsarna på fingrarna. Placera dem lätt, eftersom du kommer att trycka fingrarna över hålen att ändra ljudet av noterna. Om din ocarina har tummen hål, vila tummarna på vardera sidan av dem. Dessa är belägna under munstycket, på ömse sidor om ocarina.

• Lägg munstycket mellan dina läppar. Använd inte du tänder att bita eller suga den. Positionen korrekt av första nynna, sedan--samtidigt behålla samma lip formation med läpparna vände inåt något--vila munstycket mellan dem.

• Blåsa genom munstycket försiktigt. Använd mjuk stadig andetag att producera din ocarina lägre noter, men öka kraft eller tryck när du spelar de högre noteringar.

• Öva blåser genom ocarina, som täcker alla hål i sin tur. Lyssna och observera olika ljudet varje hål gör. Om anteckningen är du menade att spela upp ljud platt eller vassa, ändra styrkan av din andning.