mynewspapers.net

Hur man spelar en portugisisk dragspel

Hur man spelar en portugisisk dragspel


Dragspel koms med till Portugal och blev populära på 1800-talet. Munspel, concertinas och chromatic dragspel spelades, men det diatonisk dragspelet var de mest populära. Knäppas dragspel kännetecknas av rader med knappar istället för pianotangenter på ena sidan. Dessa knappar spela stor skala i en nyckel, och de på andra sidan av dragspel finns bas knappar, som spela bas noter och ackord.

Instruktioner

• Räkna ut vilken nyckel ditt dragspel kan spela. Mest diatonisk dragspel har två rader av diskant knappar. Varje rad kan spela stor skala i en nyckel. Den andra raden blir vanligt i en nyckel en fjärde högre--till exempel om den första raden i C, den andra raden kommer att vara i F. Du kan behöva införliva musik du har att passa in nycklarna kan du använda.

• Placera axelremmarna över dina axlar. Dragspel bör vila mot bröstet, men det bör inte vara för snäv. Om ditt dragspel har bara en axelrem, placera den över din högra axel. Dragspelets diskant slut vilar då på din högra låret när du sitter.

• Du kan välja att sätta din högra tumme genom tumband, eller du kan använda tummen för att spela knappar.

• Practice spelar diskant knapparna, de som du spelar med din högra hand. Många diatonisk dragspel kommer att spela en pitch när bälgen öppnas och en annan tonhöjd när bälgen är stängda. Öva skalor för varje rad med knappar. För att spela en skala, tryck på knappen tredje i rad och dra ut bälgen. Att hålla den tredje knappen pressas, öppna bälgen för nästa anteckning. Fortsätta öppna och stänga bälgen för efterföljande knapparna tills du spela alla toner i skalan.

• Öva identifiera och spelar bas knapparna. Mest diatonisk dragspel har åtta eller 12 bas knappar. Dessa knappar spela grundläggande baston och ackord. Ackorden kan bero på vilka tangenter dragspel är kunna spela. Som diskant knapparna ger knapparna bass olika anteckningar när du skjuta eller dra bälgen.