mynewspapers.net

Hur man spelar 12 Bar Blues på Piano

Hur man spelar 12 Bar Blues på Piano


Den 12-bar blues är harmoniska formeln som används i blues, rock, country, jazz och andra typer av amerikansk populärmusik. Detta ackord progression är användbart eftersom det är en av de vanligaste i alla amerikansk populärmusik. 12-bar blues progression även hjälper dig att lära dig grundläggande piano improvisation. Den 12-bar blues kan spelas på pianot antingen som en solo eller i en grupp.

Instruktioner

• Bestäm vilken nyckel du kommer att spela i. Hitta de primära ackord i nyckeln. De primära ackord är triader, eller tre-notera ackord, baserat på det första, fjärde och femte grader av skalan (eller I, IV och V), och är de viktigaste ackord i en nyckel. Till exempel, om du väljer tonarten C, skulle primära ackorden vara C, F och G.

• Spela harmoniska utvecklingen som blockerade ackord. Den mest grundläggande harmoniska formen av 12-bar blues använder endast I, IV och V ackord. De första fyra barerna består av jag ackord följt av två barer av IV ackordet, två barer av I ackord, två barer av V ackordet och två barer av I ackord. Spela den grundläggande tre-note triaden med fyra takterna till en bar.

• Fortsätta att spela harmoniska utvecklingen men lägga till tillägg ackorden. Detta är övre tonerna i ett ackord som inte ingår i den ursprungliga triaden, som sjunde, nionde eller 11: e graden av skalan. Till exempel, om vi ville lägga till sjunde till fem ackord, skulle vi räkna sju grader från femte av skalan.

• Lägga till ytterligare ackord till grundläggande 12-bar blues mönster. Ett vanligt exempel använder V ackordet eller V7 ackord i slutet av varje kör; Detta kallas en sväng runt. En annan gemensam variant är att ändra den jag ackord till ett IV ackord på bar två.

• Spela bas linjen med vänster hand. Med 12 barer finns det många typer av basgångar, som att gå enda anteckning eller boogie-woogie.

• Lägg till din högra hand. Om du är en nybörjare pianist, börja med en vandrande enda ton basstämman i vänster hand och gradvis lägga till högra till den. Mer komplicerade boogie-woogie basen fodrar kräver noggrann samordning mellan händerna.