mynewspapers.net

Hur man sparar en nyfödd för tidig kattunge utan en mamma katt

Hur man sparar en nyfödd för tidig kattunge utan en mamma katt


Om en mamma levererar sin kattungar innan den normala nio veckan dräktigheten, anses kattungarna för tidigt. De anses också för tidigt om de har ovanligt låg vikt vid födseln. Precis som en för tidig mänsklig bebis kräver en hel del extra noga att garantera överlevnad, så gör en tidig kattunge. Även om det kan vara svårt att spara en för tidig kattunge, speciellt när mamma inte längre runt, är det möjligt genom att vidta vissa åtgärder för att säkerställa kattungen blomstrar.

Instruktioner

• Förbereda en holk för din kattunge. Rutan ska vara stor nog så att kattungen kan flytta men inte för stor. Rutan bör förvaras i ett utrymme från starkt ljus, höga ljud och utkast.

• Lägg en värmedyna under en handduk. Placera handduk och värme pad under Holk och ställ den på låg. Detta hjälper reglera din nya kattunge kroppstemperatur. Helst Holk bör hållas mellan 29,4 till 32,2 grader C. se till att värmedyna inte täcker hela botten av lådan. Även värme är viktigt att hålla en kyla bort av kattungen, kan för mycket värme skada kattungen. Lämnar ett ouppvärmt utrymme ger kattungen någonstans för att gå för att få bort från den.

• Mata din kattunge var en till två timmar för den första veckan med en spruta utan nål. Använd en kattunge formulan från din lokala djuraffär eller veterinär. Blanda formeln som paketet antyder. Tillsätt sedan lite vatten som kokas och kyls till blandningen. Mängden vatten bör vara lika ungefär en fjärdedel av totala formeln mätning. Detta späder ut formeln och gör den lättsmält av kattungen. Ge kattungen en till två ml av formeln blandningen. När din kattunge når en och en halv vecka gammal, kan du börja minska det vatten som tillsätts till formeln tills den är rak formel vid en ålder av två veckor. När kattungen börjar få styrka kan du växla från en spruta till en flaska.

• Rapa din kattunge. Precis som mänskliga nyfödda kan utveckla gas från att äta, så kan din kattungarna. Knacka lätt på dina kattungar tillbaka efter matning att lindra gas bygga upp.

• Hjälp du kattunge eliminera. Det enklaste och säkraste sättet att göra detta är att köra vatten från kranen i en tunn ström. Vattnet ska vara varm, inte varmt. Placera den kattunge botten enligt stream och försiktigt stimulera dess botten med ditt pekfinger. Din kattunge bör eliminera en gång varannan dag. Om inte, kontakta veterinären.

• Ge din kattunge med kontakt med jämna mellanrum. Eftersom mamma inte längre finns, är du endast moderns påverkan det vet. Försiktigt stroke kattungen och tala softly till det lugna det.