mynewspapers.net

Hur man sparar en lila träd

Hur man sparar en lila träd


Åsynen av en lila kämpar för att blomma eller plantans tillväxt bli alltför tät för ljuset att nå majoriteten av dess blad kan vara påfrestande i alla landskap. Om den lämnas obehandlad kan växten dör så småningom. Många syrener börjar blomma med mindre och mindre blommor som en varningssignal om att det är överfulla eller i behov av näringsämnen. Lyckligtvis kan du spara ett lila träd genom att erkänna det är problem och vidta åtgärder för att ta bort överflödigt grenar och mata lila när tiden är rätt.

Instruktioner

• Vänta på din anläggning till slut blommande och blommorna torka på stjälken. Använd en kratta för att dra bort eventuellt skräp från runt basen av trädet som döda löv, lemmar och marktäckning. Syrener består av flera grenar eller huvudsakliga stammar alla kommer upp från marken, så arbeta runt de enskilda grenarna på bästa sätt att klargöra för marknivå.

• Kontrollera trädet för döda grenar; de har inga blad eller torkade blommor huvuden på dem. Spåra varje död gren tillbaka till marknivå och skär den horisontellt så nära marken som möjligt med hand klippverktyg eller trädgård grensaxar. Dra de döda grenarna ut och kasta.

• Kontrollera de friska grenar som återstår och välj den starkaste tre till fem grenar som växer från marken för att hålla. Helst kommer dessa grenar inte skaver mot varandra som de sträcker upp från marken. Knyt ett snöre runt basen av varje av dessa starka grenar att markera dem.

• Skär bort någon levande grenar som inte är märkt till marknivå med ett horisontellt snitt. Lindra dessa grenar i fabriken är att undvika att böja eller bryta de starka grenar du vill när de levande grenarna är mindre benägna att bryta när den dras.

• Skär av märkning strängarna när endast de starka grenarna kvar. Använda handen klippverktyg för att klippa bort alla återstående torkade blommor från tips av stjälkar precis bakom blomma huvudet. Deadheading torkade blommor som denna bör göras varje år efter blomning.

• Foder lila trädet med en granule eller flytande foder enligt förpackningen anvisningarna för dosering belopp och appliceringsmetod. Ofta foder för blommande buskar är tillräcklig och baser dosering på höjden av anläggningen.

• Spridningen kompost runt hela basen av lila trädet till 3 inches djupt och ca 2 till 3 fot i diameter att hålla ogräs från att konkurrera för vatten. Vatten trädet med ungefär en tum vatten per vecka under våren, sommaren och hösten.