mynewspapers.net

Hur man sparar citronkärnor

Hur man sparar citronkärnor


Citronträd faktiskt göra bra krukväxter medan träden är fortfarande i fröplanta form. de kan växa inomhus växande villkor om det finns tillräckligt med sol i huset. Du kan växa en citron träd från frön skördas från någon citron köpt på en stormarknad eller plockat rätt av en vuxen citron träd. Det tar flera år för en citron träd att växa stort nog att spira blommor och några år efter det innan det kommer att växa citroner.

Instruktioner

• Köpa en citron med frön. Inte alla citroner säljs i butiken kommer med frön. Köpa två eller tre av seedade olika se till att du får tillräckligt frön att spara om några inte spira.

• Ta bort fröna från citronerna. Använd inte en kniv att ta bort fröna som kniven kan skada utsäde djurtarmarna. Försök att ta bort fröna för hand genom att klämma i fickorna på citron och utvinna frön.

• Skölj fröna i vatten och placera dem på en pappershandduk. Plocka ut de frön som är de största. De frön som är mer vita än tan med en skrumpna beläggning på dem är de bästa valen för att odla en planta.

• Fukta en pappershandduk och placera fröna på handduken. Hålla ungefär tre gånger mängden frön du faktiskt vill plantera om några är blindgångare. Wrap fröna i fuktig pappershandduk.

• Placera handduken och frön inuti en plast sealable smörgås väska. Placera påsen i kylskåpet. Du kan hålla fröna inne i kylskåpet i flera dagar eller flera månader fram till plantering tid.

• Ta bort fröna från kylskåpet och plantera 1/2-tum djupt i marken när du vill gro fröna. Du kan också gro fröna på en fuktig papper handduk säng. Fröna ska gro bäst om odlas inomhus i en varm, solig plats i näringsrika jorden.