mynewspapers.net

Hur man söker upp en Vin motor specifikationerBilens motor specifikationer är kodade i dess fordon ID nummer (VIN). Din motor specifikationer kommer att vara viktigt att veta i många scenarier, inklusive din bil reparation och återförsäljning. Att veta hur man slå upp ditt VIN och hur använder den för att bestämma motorns specifikationer kan göra processen enklare.

Instruktioner

• Leta upp ditt VIN på din bil titel och registrering. Om du inte har dessa dokument tillgängliga, kan du troligen hitta VIN på din bil. Gemensamma platser för det är på rattstången, instrumentpanelen eller brandväggarna. Om du inte hittar det, fråga en automotive tekniker, som känner både vanliga och mindre vanliga platser att leta på din bil.

• Skriv ner år, märke och modell av din bil.

• Få en decode nyckel. Den enklaste källan för decode nycklar är en av de webbplatser som specialiserat sig på dem. Använda knappen avkoda för att avgöra vilken del av ditt VIN visar din motortyp. En tillverkare avkoda nyckel berättar vad siffrorna representerar vad funktioner i ditt fordon, beroende på bilens år, märke och modell. Hitta din motorkod, förmodligen i fjärde genom de nionde siffrorna i ditt VIN, om din bil är en amerikansk modell. Om det är en import, kan motorblocket på bilen själv bära koden. I amerikanska modeller, fjärde genom nionde siffror håll kodad information som beskriver bilens motortyp, kroppen och bromsar.

• Ta din motorkod till en webbplats som erbjuder VIN information, en Biltema, bilens tillverkare eller tjänst på din återförsäljaravtal. Att ha motorn koden gör att din resurs för att ge dig de exakta specifikationerna för din motor.