mynewspapers.net

Hur man söker för värdet av gamla mynt

Hur man söker för värdet av gamla mynt


Gamla mynt värde bestäms av ett antal faktorer, inte minst som är sällsynthet och villkora av myntet. När du har en uppfattning om dina mynt skick, kan du slå upp dess värde i en myntprisguiden. Om du har problem med någon aspekt av denna process, är det en bra idé att ta dina mynt till en mynt butik och tala med en professionell återförsäljare.

Instruktioner

Klassificering

• Klassificera dina mynt enligt ursprungsland och valör. Denna information finns oftast någonstans på myntet själv. Om det inte är, kan du behöva göra en del efterforskningar. Det bästa stället att börja skulle vara din lokala mynt butik.

• Hitta året myntet präglades. Detta är vanligtvis på framsidan av myntet, men ibland visas det på baksidan. Romerska siffror används ibland för att markera datumet på mynt.

• Leta efter mynta märken. Några mynt har märken som anger platsen där de var präglade. Detta märke kan kraftigt påverka värdet av ett mynt. Olika typer av mynt har mint varumärken på olika platser, så se till att noggrant kontrollera båda sidor av dina mynt.

• Klassificera dina mynt. Varje mynt har olika kriterier som det är graderad, så måste du läsa på detaljerna i din särskilda mynt. Denna information kan hittas i de flesta prisguider. Betygskriterier för cirkulerade mynt går från "om bra" till "uncirculated."

Värde

• Köpa en Prisguide. Det finns många kvalitet myntprisguider på marknaden, som "Blackbook Price guider". Dessa guider kan hittas i nästan alla mynt eller bok butik.

• Leta upp dina mynt i Prisguide. Se till att du tar alla myntets faktorer i beaktande när du gör detta.

• Ta någon särskilt värdefulla mynt till en återförsäljare att vara professionellt graderas och bedömas. Genom att göra detta kommer du hitta det exakta värdet av dina mest sällsynta mynt.