mynewspapers.net

Hur man söker familj gratis utan att veta efternamn

Hur man söker familj gratis utan att veta efternamn


Att hitta folk som du har förlorat kontakt kan vara en givande erfarenhet, en chans att dela gamla minnen eller utforska familjehistoria. Det är också möjligt att hitta familjemedlemmar som du har aldrig känt, sådana de från vilken du har skilts åt av antagandet. En sökning kan vara särskilt meningsfullt om de människor du ser upp är din familjemedlemmar, genetiska släktingar och förfäder.

Instruktioner

• Register med internationella Soundex Reunion registret eller ISRR. ISRR är en icke vinstdrivande humanitär organisation som hjälper separerade letar efter varandra för att återförena familjemedlemmar. Byrån hjälper människor som har förlorat kontakten med varandra genom antagandet, skilsmässa, fosterhem, institutionsvård och överlåtelse. När du registrerar, avgör ISRR volontär personal om dina familjemedlemmar också söker dig. Om de, kommer att ISRR ta kontakt.

• Hitta senaste namnen på de familjemedlemmar som du söker med hjälp av den information som du har om dem. Till exempel, om du vet att en brorson som kallas John tog examen från Royal Heights High School 1999, kan du komma över till det skolan och be om ett fotoalbum av årskullen 1999. Om du känner då igen den systersons ansikte, kan du hitta sitt efternamn.

• Använd TinEye, en omvänd bild hemsida, om du har ett foto av dina familjemedlemmar. Bara följ länken i avsnittet resurser och välj bildfilen i fältet "Ladda upp din bild". Klicka på "Sök" och tjänsten kommer att försöka hitta om det finns några webbplatser där detta foto sparas.

• Söka GenWed.com om du söker genealogiska uppgifter om en kvinna som har ändrat sitt namn till följd av ett äktenskap. Webbplatsen har poster inte bara amerikanska äktenskap, men också av dem som deltog i Storbritannien och Kanada. Medan webbplatsens databaser går ofta tillbaka till 1800-talet, kanske de inte har de senaste äktenskap information.