mynewspapers.net

Hur man slipar en teleskop reflektor spegel

Hur man slipar en teleskop reflektor spegel


Teleskopet speglar är rundade bitar av glas som används att fokusera det svaga ljuset in från natthimlen på en sekundär spegel som studsar det okular. De måste vara mycket fint finslipat för att uppnå exakt brännvidd behövs för en given teleskop. Detta är hårt arbete, men det finns många skäl att göra det. Slipa din egen spegel kan vara billigare än att köpa en, eller det kan vara det enda alternativet om du vill att en spegel av en ovanlig brännvidd eller storlek. Det finns också ett inslag av stolthet i hand-honing sådan exakt bit.

Instruktioner

• Köpa en cirkulär glas eller pyrex tomt. Dessa är tillgängliga som en del av spegel slipning Kit eller från din lokala glas shop. En gammal fartyget hyttventil skulle fungera lika bra.

• Beräkna hur djup din mirror's "saggita" måste vara. Detta är del av en sfär som måste grävas ur en platt skiva att skapa en objektiv. Krökningsradien är två gånger din önskad brännvidd. Djupet att grävas beror på bredden på spegeln; konsultera en djup tabell att ta reda på hur mycket material du måste gräva ut. Till exempel med en 1000 mm brännvidd och en 150 millimeter objektivet bredd, måste kurvan vara 1.4 millimeter djupa på dess mittpunkt.

• Fasa disken genom att gnugga den med en våt slipning av sten i 45 graders vinkel. Detta förhindrar kanten från chipping under slipprocessen.

• Göra en kakel slipverktyg att gräva ut linsen. För att göra detta, limma fast bitar av krossade keramiska plattor till ytan av en annan, matchande glas disk eller cirkulär bit av keramik, och belägga hela i epoxi eller båt lack.

• Stödja spegeln tomt på en bit av mattan och strö #80 grus på den. Spraya det ner med vatten för att hålla damm från att komma in i luften, eftersom detta kan orsaka lungskador.

• Gräva ut (eller "hog ut") centrum av disken genom att placera verktyget kvarnen på arbetsytan och trycka på disken på toppen av det, vrida den i händerna för att göra runda linjer. Din stroke bör vara 1/3 av spegel diameter lång. Snurra slipverktyg runt slumpmässigt att hålla slipningen ännu, och lägga till grus och vatten när du slutar höra det högt malande ljudet från disken.

• Växla till "tool på toppen" slipning genom att ställa in spegeln med växande depression vänd uppåt. Fortsätta att lägga till grus och slipa med slumpmässiga stroke, flytta verktyget tills skålen når kanten av glaset tom.

• Mäta djupet av din skål. Om du behöver fördjupa det, byta kort tillbaka till att ha verktyget på botten.

• Rengör disken, hela arbetsområdet, dina kläder och dina händer noggrant för att ta bort alla kärnor av #80 grus. Om någon fortfarande, kommer att de orsaka repor under finslipning.

• Kontrollera konsekvensen av din slipning genom att rita ett rutnät på disken med en markör och sedan börja att slipa igen med en fin grus. Om markören bär bort jämnt, du slipning jämnt. Unworn patchar visar ojämna fläckar som måste malas bort.

• Fortsätta slipning med samma metod, flyttar till finare och finare gryn av slipmedel. En sekvens av #120 korn, då #220, #400, 800 # och #1000 är lämpliga. Att veta när du ska växla gryn, titta på spegeln med förstoringsglas. Om alla gropar i ytan motsvarar nuvarande grus, kan du byta till en mindre en. Denna process bör ta många timmar.

• Blanda den finare gryn med vatten. Ovanför #400 måste du lägga till 1 del grus i 6-8 delar vatten i en flaska och skaka innan det för spegelytan. Vid denna punkt, du kommer inte att ta bort mycket djup, bara utjämning linsen. När linsen har varit marken med det finaste gruset av slipande och visar en helt jämn yta när rutnätet markerar dras på, är slipning klar. Glaset kan nu aluminiumiserade och polerade för att förvandla det till en spegel.