mynewspapers.net

Hur man slipar en kall mejsel

Hur man slipar en kall mejsel


Kall mejsel har fått sitt namn eftersom den används främst att arbeta ouppvärmd metallkomponenter. De är vanligtvis gjorda av hexagon-formade eller octagon-formade behandlas Stållister. Ena änden är konisk formade och marken ska innehålla en passande skarp skäregg. I andra änden är platt med något sneda kanter att motstå upprepade hammare slag. Hela kalla mejseln är värmebehandlade för styrka, då den sista slipningen av vass framkant utförs. Specifika skärande vinkeln på bladet är relaterad till den typ av metall mejseln är att användas på. Vässa en kall mejsel är inte en svår uppgift, och om det görs som behövs, kommer att hålla mejseln i fungerande skick i många år.

Instruktioner

• Sätt på ögonskydd. Kontrollera din slipskiva har en metall-kapabla hjul installerat, och av en bra eller mycket bra betyg. Aktivera slipskiva till långsammaste inställning möjligt. Hålla mejseln i händerna så att du kommer att kunna hålla skärande slutet av mejseln mot kvarnen på ett bekvämt sätt.

• Upprätthålla en bekväm ställning, sedan använda framkant av kallt mejsel vid sidan av slipskiva. Det finns två mål som skall uppfyllas när detta görs. Det första målet är att inte låta skära slutet av mejseln blivit överhettad, eftersom detta kommer att försvaga det väsentligen. Det andra målet är att utveckla en smidig, skarp kant.

• Upprätthålla en 45-graders vinkel mellan slipskiva och i framkant av kallt mejsel. Mer eller mindre är vinkel tillåtna om det är hur mejseln inledningsvis var marken. Försök att replikera den fabrik grind genom att flytta mejseln och tillbaka horisontellt över slipning hjulet ansiktet, med vinkeln på kontakt hålls konstant.

• Ta bort mejseln från hjulet ofta så att överdriven värme inte bygger. Hålla kontroll inför mejseln tills du ser det är har en ny kant, både släta och skarpa. Den nya kanten bör noga replikera fabriken kanten när du är klar.

• Hålla sig i rörelse mejseln över hela ansiktet av slipning hjulet på en 45-gradig (eller fabrik replikeras) graders vinkel. Ta bort och tillämpa mejsel slut till rullar som behövs för att producera smidig skarpa slutet som önskas. Stäng av slipskiva när slutade och torka med en torr trasa som innehåller några droppar av ljus smörjolja mejseln.