mynewspapers.net

Hur man slipar en Buck såg

Hur man slipar en Buck såg


Skärpning sågar kräver en särskild uppsättning verktyg och jiggar. En buck såg i den traditionella mönster--används för grov kapning av ved--fungerar som ett bra sätt att lära sig processen. Några misstag inte kommer att påverka kvaliteten på elden. Andra former av fören sågen användas för mer krävande arbete kräver mer skicklighet och omsorg vid slipning och inställningen såg tänder.

Instruktioner

• Demontera buck sågen. Förstå ankarspel handtaget och varva ner spänningssystem sladden moturs. Ta bort stiften från vardera änden av sågbladet. Lyft gratis såg ramens sågbladet.

• Placera pengarna sågklinga i saw vice på tänder upp och pekar åt höger. Placera bladet så att den högra delen av bladet sitter ordentligt mellan vice käkar, med ett finger bredd av blad ovanför vice käftar.

• Kontrollera som är den vinkel vid vilken alternerande tänder böj motsatta sidor av klingan. Syn längs sidan av bladet att upptäcka några tänder som böja för långt över gränsen. Använda såg för att justera en enskild tand eller hela sågklinga, en tand på en gång. Såg uppsättningar arbete som tång, med en käke fungerar som ett städ och den andra som en press.

• Gemensamma sågen med filen mill jäveln. Placera platt av filen på saw tänder, som ger en smal bas för filen ansiktet. Cup fingrar runt filen, vägledande filen genom att köra fingertoppar under den som fil bilder fram. Flytta bladet i ett skruvstäd som behövs och gemensamma fulla längd av klingan.

• Kontrollera tänderna av sågen vara säker på att alla är ledad på samma nivå i ett helt platt plan. Varje tand bör visa ett litet platt utrymme av arkiverade metall på toppen.

• Skärpa lansett--avfasningen såg tandens fram kant--med trekantiga såg filen. Lansett vinkel faller oftast mellan 20 och 25 grader. Med tänder pekar från vänster till höger i ett skruvstäd, hitta lansett på höger sida av tänderna. Arbeta på tänderna först ange till nära sidan av bladet.

• Rock lägenheten av filen såg mot lansett av första tanden att känna rätt vinkel. Gör en full framåt stroke av filen och fortsätta tills den platt utrymme kvar för rikthyvel filen försvinner. Ta bort stål från hela höjden av tanden att bevara raken, eller framåt vinkel.

• Avsluta alla tänder på nära sidan av bladet innan backning sågbladet i ett skruvstäd. Eftersom tänderna nu punkt motsatt riktning, lansett vinkeln vänder men tekniken är densamma. Vässa lansett på tänderna av den återstående sidan.