mynewspapers.net

Hur man skriver sociala berättelser för barn med Autism

Hur man skriver sociala berättelser för barn med Autism


Sociala berättelser är enkla berättelser som lär autistiska barn lämpligt beteende och sociala färdigheter. En social berättelse beskriver en situation från en individ har svårt med och berättar vad som väntar från andra människor i den situationen och vad som förväntas av individen. Skriv sociala berättelser för ditt autistiska barn till adress svåra beteenden i vissa situationer.

Instruktioner

• Välj ett beteende eller sociala situationen för fokus för din berättelse. Varje social berättelse bör inriktas på en situation som ditt barn har svårigheter med. Om ditt barn blir nervös under grupp tid i skolan, gör det i fokus för din berättelse. Sociala berättelser bör också vara skriven i första person, ur barnets perspektiv.

• Beskriva den sociala situationen som ditt barn har svårigheter med. Till exempel: "ibland i skolan sitter vi i en grupp. Vi lyssnar på berättelser, sitter i en grupp. Vi sjunger sånger, sitter i en grupp. Vi gör morgonen övningar, sitter i en grupp."

• Lägg till en beskrivning av vad som väntar i den specifika situationen. Inkludera ditt barns känslor eller beteenden som barnet visar i denna situation. Till exempel: "när läraren säger att det är gruppen tid, vi lugnt gå från vårt bord på golvet. Detta gör mig nervös och rädd. Jag gömma ibland under mitt skrivbord."

• Innehålla en beskrivning av vad som förväntas av ditt barn i den sociala situationen. Lista över varför det är viktigt. Till exempel: "även om jag känner mig nervös och rädd, jag måste sitta med min klass i en grupp. När jag sitter med gruppen, jag hör spännande berättelser, fåniga sjunger och göra roliga lektioner. Jag är en viktig del i klassen."

• Avsluta historien med ett löfte att uppnå lämpligt beteende i den sociala situationen. Inkludera den effekt det har på andra människor eller individen. Till exempel: "när min lärare säger att det är gruppen tid, jag ska försöka att gå tyst från mitt skrivbord på golvet. När jag sitter med gruppen, gör det min lärare glad."