mynewspapers.net

Hur man skriver Rap texter för nybörjare

Hur man skriver Rap texter för nybörjare


Medan en stor del av rap's popularitet är sångstil och produktion, spelar texterna en stor roll också. Rap lyrics RIM vanligtvis i en mängd olika sätt. De har ofta en studs och märkbar flöde till dem. De har vanligen ett meddelande som de försöker få ut. Även om det är sannolikt de rappare du beundra har tillbringat år lära sig sitt hantverk, finns det några förslag som nybörjare kan följa för att skriva bra rap lyrics.

Instruktioner

• Att tänka vad du vill ha din rap lyrics till ca. En relation? En politiska eller sociala fråga? Livet problem? Hur som helst, om du är ansluten till meddelandet, blir du mer investerat i texterna.

• Lär dig strukturera av rap låtar, som ofta har två eller tre verser och två eller tre körer, förutom enstaka andra sektioner. Lyssna på låtar du gillar och Lägg märke till de olika delarna för att hjälpa dig att lära dig strukturera av rap låtar

• Börja skriva texter. En linje är oftast några ord lång. Oroa dig inte om de är något bra; Du kan redigera dem senare.

• Tänk på rim. Det finns rimmade webbplatser och rimmade ordlistor som kan hjälpa dig att hitta rim om du inte kan tänka på dem själv. Kom ihåg att ord inte nödvändigtvis att perfekt rimma. Dessa är kända som "vinkling rhymes" (exempelvis "navy" och "baby").

• Försök att lägga till multirhymes. Det är ord som rimmar med mer än en stavelse i den föregående eller följande frasen (t.ex., "solen satt / kul bet"). Många rappare, som Ludacris, använda flera rhymes. Använda vinkling rhymes med flera rhymes för din sång.

• Skriv en krok för kören. Kroken är den minnesvärda delen, det som ofta fastnar i lyssnarens huvud. En kör är del av låten som vanligtvis upprepas. Således, en kör är ofta ganska enkel - det är ofta bara några ord.

• Se över dina texter. Göra ändringar i rader som du inte gillar. Leta efter ett flöde till dina ord. Leta efter rim och krokar. Fortsätta att göra ändringar tills du är nöjd med texten. Det kan ta lite tid, men snart kan du har lyrics du verkligen gillar.