mynewspapers.net

Hur man skriver gospelsånger

Hur man skriver gospelsånger


Gospel music är en populär kristna genre rotade i hope, beröm och sprudlande dyrkan. Evangeliet utförs i kyrkor, på andliga retreats och även på stadium konserter. Även om evangeliet kan ha starka percussiva och instrumentala influenser, är dess lyriska innehåll också mycket viktigt eftersom det kommer från hjärtat av låtskrivare. Om du är en professionell låtskrivare eller inte, skriva gospelsånger är ett levande sätt att uttrycka både tro och kreativitet.

Instruktioner

Hur man skriver gospelsånger

• Tänk på vad du vill förmedla i din sång. Detta kan vara en allmän uppfattning ("tacksamhet," till exempel) eller en specifik händelse som att övervinna en svårigheter. Du kan kombinera allmänna ordalag och specifika idéer i samma låt.

• Besluta om strukturen på din gospel song. Välja dess längd, antal verser och om det kommer att ha ett rimmade system. Bestämma hur högljutt komplexa du vill göra den här låten, eftersom detta ger dig en uppfattning om hur många röst delar (om någon) för att ordna att följa dina ord.

• Brainstorm lyriska fraser och satser du känner beskriver önskad tonen i din sång. Dessa ord och fraser har inte vara blommig eller alltför komplicerade att arbeta. Fokus på att skriva vad du vill förmedla med egna ord, sedan konkretisera vad du har skrivit tills du har tillräckligt kvalitet lyriska material för din sång.

• Lägga din musik och ord tillsammans. Detta är dags för både Avklipp ner dina texter att passa sången struktur och förändra strukturen lite så att det fungerar bättre med dina texter. Viktigt här är äktheten av din egen röst och känslor.

• Välj en låtnamn. Även om detta kan definitivt göras i alla skeden av låtskrivande processen, kan du hitta att när du har skrivit låten, det är en mer passande titel för den.