mynewspapers.net

Hur man skriver ett tecken referens brev till domare för en vän innan hans domen

Hur man skriver ett tecken referens brev till domare för en vän innan hans domen


Du behöver inte vara en försvarsadvokat att göra en skillnad i resultatet av en vän "rättegång. De flesta domare ta in i konto karaktär brev skrivna av vänner och familjemedlemmar när domen. Om ditt brev sannolikt inte kommer att få den person exculpated från brottet, har den potential att göra domare regeln närmare till intervallet minimistraff.

Instruktioner

• Adress domaren av hennes fullständiga namn och yrke: "till den ärade Domare Warren." Lista ditt fullständiga namn och kontaktuppgifter i det övre vänstra hörnet av dokumentet för att se till att domstolen kan kontakta dig och verifiera den medföljande information.

• Börja märka genom att uppge din relation med svaranden. Lämna ut hur länge du har känt honom och i vilken egenskap. Till exempel, "Jag har känt Brian Taylor i 12 år som både vänner och medarbetare. Jag hade förmånen att arbeta med honom på konsultföretaget tech, Widget Inc."

• Om positivt, betona hans rykte i gemenskapen. Belysa någon frivillig verksamhet, bidrag till välgörenhetsorganisationen, ledarroller och andra positiva handlingar av vänlighet. Förklara hur hans frånvaro skulle påverka hans grannskap och hur många människor är beroende av hans närvaro för fortsättningen av viss verksamhet: "Brian har varit aktiv medlem i föreningen förälder lärare. Han organiserar skolans insamlingar, värd efter skolan handledning verksamhet och undervisar återvinningsprogram."

• Tala om de sätt på vilket det brott han begått avviker från hans personlighet. Om till exempel han rånade en bank, förklara hur du har alltid litade på honom och skulle fortsätta att göra det trots hans kolossala fel. Om brottet är narkotikamissbruk, betona hur du skulle vara villig att vidta alla nödvändiga åtgärder för att få honom till ett behandlingshem. Advokatbyrån Brod och Mickelsen rekommenderar tyder på de sätt du kan hjälpa till med råd, en plats att bo eller erbjuda andra tjänster för honom om han var ut i samhället.

• Uttrycka sin positiva personlighetsdrag och ge korta, personliga anekdoter med till sin karaktär. Tala om han fungerar som en andra far till dina barn eller hur han tjänar som ryggraden i familjen genom att organisera semester. Lista sätt sina nära vänner och familj påverkas av hans frånvaro.

• Skriv din vilja att framträda inför domstolen ska erbjuda stöd eller ge ett muntligt uttalande.