mynewspapers.net

Hur man skriver ett skript i korrekt manus Format

Hur man skriver ett skript i korrekt manus Format


Har du en bra idé för en film? Måste du veta hur man skriver ett skript i korrekt manus format. Inte bara kommer du vara på det första steget till immortalising din fantastisk historia idé på papper, du har även möjlighet att eventuellt sälja ditt manus till ett filmbolag. Du kan köpa programvara eller ladda ner det gratis, vilket hjälper att strukturera ditt manus och göra det lättare för dig att följa reglerna för branschstandard.

Instruktioner

• Läsa några manus av din favorit filmer så du kan bekanta dig med korrekt manus format. Detta kommer att utsätta dig för de strukturer och tekniker som används av manusförfattare inom filmindustrin.

• Skriv och skriv ut ditt manus på standard vitt papper. Använd alltid en storlek 12 Courier teckensnitt. Marginalerna bör vara liknande dem som skriver ett standardbrev.

• Börja ditt manus med en scen rubrik som också kallas slugline. Detta konstaterar fastställandet av din film och skall vara i linje med den vänstra marginalen: EXT. EN STOR TOM ÖKEN ÖDEMARK.

• Se varje tecken med versaler och placera det 3,5 inches från den vänstra marginalen: JOHNNY BOY, YNGSTE SON, stilig lärare.

• Plats dialog under varje karaktär namn och 2,5 inches från den vänstra marginalen. Alla ord sade av tecknet kan köra mellan 30 till 35 utrymmen till höger innan du återvänder tillbaka till 2,5 inches från den vänstra marginalen.

• Använd parentheticals att ge enkla muntliga anvisningar som kommer före den karaktärs dialog. Du kommer att använda detta när du behöver beskriva hur en karaktär känns eller gör någon form av gest eller åtgärder.

• Använd den teknik som kallas en förlängning om du behöver en karaktär att tala bort skärm eller i en röst över sekvens. Utvidgningen är placerat ett blanksteg efter karaktärens namn och förkortas. Använda förkortningen O.S. för dialog kommer utanför skärmen från en annan karaktär och V.O. för en berättarröst berättarröst i din berättelse.

• Använd övergångar som skär till: eller tona IN: att avsluta en scen eller börja en ny scen i din berättelse.