mynewspapers.net

Hur man skriver ett skript för en 30-sekunders radioreklam

Hur man skriver ett skript för en 30-sekunders radioreklam


Hej du! vill du upptäcka otroligt enkel hemligheten till att skriva ett skript för en 30-sekunders radioreklam? Vad?! Du frågar mig "Varför skulle jag vilja skriva effektiva skript för 30 sekunders radioinslag?" Många anser 30 sekunders radioinslag bröd och smör av radioreklam. De flesta radio-annonser spela i 30 sekunder. Längre annonser förlora lyssnarens uppmärksamhet (eller orsaka henne att ändra ratten). Kortare annonser har inte tid att utföra något annat än varumärke erkännande. Om du kan skriva en effektiv skript för en 30-sekunders radioreklam, kommer annonsörer, producenter och företag knackar på din kreativa dörr. Läs den här artikeln och du kommer att avslöja metoden förrädiskt lätt och populärt att skriva framgångsrika 30 sekunders radio reklam skript. Vad är det? Enkelt, du bara berätta en historia i 23 sekunder. Här är hur.

Instruktioner

• Hur länge är en 30-sekunders skript för en radio annons? Introt till denna artikel lyder under 30 sekunder i "radio-tala." Tänk på en 30-sekunders radio annons som två segment. Det första segmentet betonar produkt förmån, och det andra segmentet stänger annonsen med din tagline. Det första segmentet innehåller tre akter: dilemmat, smärta och en lösning. Men först måste du matcha din produkts fördelar med en kunds dilemma.

• I akt I, du måste omedelbart fånga lyssnarens uppmärksamhet genom att kraftfullt ett problem som han behöver för att lösa just nu. Det kan vara i form av en fråga som den första raden i detta stycke. Om din radio annons inte omedelbart inleda örat, vänder lyssnaren till en annan radiostation. I vår intro presenterar vi dilemmat med en öppning retas och en underförstådd problem (läsaren inte vet hur man skriver manus till en 30-sekunders radioreklam).

• I akt II, måste du använda smärtan för att förstärka behovet av att lösa dilemmat. I ovanstående intro förstärker vi med omvänd psykologi (smärtan av förnekelse), styrker betydelsen av 30-andra ställen och som avslutning en annan lockar lockelse---tjäna massor av pengar! När du förstärka, kan lyssnaren att motivera den ögonblickliga chocken vid muntlig förhandling den första raden.

• I lag III, du ge lösningen och bota nådigt lyssnarens smärta genom att lösa det ursprungliga dilemmat med en uppmaning till handling. Introt slutar genom att be läsaren att läsa denna artikel för att få svaret på "hur man skriver ett skript för en 30-sekunders radioreklam."

• När du har slutfört din tre akter historien om det första segmentet, bifoga din 7-andra tagline och viola! du har precis avslutat ditt manus för en 30-sekunders radioreklam. Det finns ingen tagline i introt, men det finns andra källor för att hitta hur man skriver ett skript för en radio tagline.

• Upprepa som för antalet 30-andra ställen i din radio marknadsföringskampanj rotation. Var noga med att betona olika fördelar i rotation om du med samma produkt. Om du marknadsför olika produkter, Visa hur samma fördelar kan erhållas på olika sätt.