mynewspapers.net

Hur man skriver ett personligt uttalande för psykisk hälsa sjuksköterska

Hur man skriver ett personligt uttalande för psykisk hälsa sjuksköterska


Psykisk hälsa sjuksköterskor kan ge antingen grundläggande eller avancerad vård till människor med psykiska störningar, beroende på deras utbildningsnivå. Ett starkt personligt uttalande kunde hjälp du göra entré till ditt föredragna psykisk hälsa omvårdnad program. När du skriver ett personligt uttalande, ta hand att fokusera på dina prestationer och de saker som skiljer dig från mängden. Berätta historier som illustrerar dina poäng i stället för att helt enkelt säga punkten. Den skrivande devisen, "Visa inte berättar," är bra att hålla i minnet samtidigt crafting din personliga uttalande.

Instruktioner

• Ställa dig frågor att klargöra dina mål, förväntningar och motiv för ansökan till en psykisk hälsa sjuksköterska program. Vad gör du olika och vilka hinder har du övervinna? Lista dina färdigheter, viktiga händelser i livet, karriärmål och varför du vill bli psykisk hälsa sjuksköterska.

• Hitta en krok att bygga din uppsats runt. Kroken bör återspegla det mest övertygande skäl kan du erbjuda intagningarna team att du förtjänar ingången till deras program. Kanske din någon i din familj lider av psykisk sjukdom och leva med den personen har lärt dig medkänsla och skapade en önskan att hjälpa andra.

• Skriv till din publik. Intagningarna laget vet ingenting om dig och din personliga uttalande syftar att sälja dem på dig. Inte skriva något intetsägande som, "Jag bara verkligen vill hjälpa människor," eftersom det inte särskilja dig från andra sökande. I stället berätta en specifik historia som kommer att visa din talang och uppriktighet till antagningen laget.

• Beskriva din krok i första stycket. Börja din personliga uttalande med en smäll för att få inträde lagets uppmärksamhet.

• Detalj ditt liv, och erfar upp till denna punkt, samt alla kunskap du har om psykisk hälsa omvårdnad fältet. Hålla den drivkraft som du skapat med din inledande stycket med åtgärdsverb skapa brådskande och spänning. Vara inte rädd att skryta---detta är din enda chans att wow dem.

• Lägg till annan solid information som du listade medan du frågar dig själv starter frågor. Titta på ditt program upptagande riktlinjer och se till att du svara på alla nödvändiga frågor.

• Hålla det kort och koncist. Varje skola kommer att be om en annan längd, men generellt hålla din personliga uttalande under två sidor.

• Utforma ett slut som knyter samman ditt personliga uttalande av upprepande kontentan av dina mest övertygande poäng och slutar med en uppmaning till handling. "Arbeta med John har lärt mig medkänsla och uthållighet. Vänligen acceptera mig till programmet så att jag kan fortsätta att hjälpa psykiskt sjuka."

• Korrekturläsa. Kontrollera din personliga uttalande är felfri och grammatiskt korrekt. Fråga en vän, familjemedlem eller lärare att korrekturläsa ditt personliga uttalande för fel. Be dem för förslag för att förbättra uttalande.