mynewspapers.net

Hur man skriver ett personligt uttalande för ett jobb

Hur man skriver ett personligt uttalande för ett jobb


Personliga uttalanden kan krävas när du ansöker om ett jobb inom ditt område, kanske din första utmaning när inleder en karriärväg. Det är en möjlighet för dig att uttrycka dina talanger, prestationer och kvalifikationer. Arbetsgivare kommer inte endast att behandla din bakgrund och erfarenheter, men också din förmåga att skriva framgångsrikt. Detta bör hållas i åtanke när du skriver ett personligt uttalande. Se till att ditt brev är unikt så att det sticker ut från poolen av andra sökande.

Instruktioner

• Skriva ut en kopia av kraven på personligt uttalande av arbetsgivaren som du söker. Hålla i åtanke specifikationer som räkna ord och frågor som du måste besvara i brevet. Om du inte får några riktlinjer, be arbetsgivaren om det är något hon vill du ta upp.

• Titta på ditt CV och belysa tidigare jobb, prestationer och erfarenheter som är relaterade till den position eller företag/organisation du söker.

• Brainstorm om dig själv, att ta itu med faktorer som dina styrkor, vad gör du idealisk för den ståndpunkten, varför du är intresserad av karriären och dina långsiktiga mål. Du kanske också vill forskning företaget/organisationen så kan du beskriva varför du är personligen intresserad arbetar där.

• Anordna din skrivelse. Skriv en kort sammanfattning för införandet, kroppen och ingående. Besluta var relevanta artiklar från ditt CV, brainstorming-session och forskning hör hemma i brevet.

• Skriva inledningen. Börja din personliga uttalande med en krok för att fånga läsarens uppmärksamhet. Till exempel börja med en personlig berättelse som på något sätt relaterar till ditt intresse för en befattning. Även i inledningen position du ansöker och namnet på det företag eller organisation. Observera att vissa människor tycker att det är lättare att skriva brödtexten i brevet först.

• Skriv det organ eller den stödjande punkterna i det personliga uttalandet. Varje punkt bör ha sin egen inriktning. Allmänt, stödjande punkterna besvara de frågor som anges i kraven, dina kvalifikationer, styrkor och bakgrund som gör dig kvalificerad för ståndpunkten och dina framtida mål.

• Skriva ingående och sluta bit i ett minnesvärt sätt. Slutsatsen bör kort sammanfatta hela brevet och bekräfta din stark önskan för positionen du är ute efter.