mynewspapers.net

Hur man skriver ett personligt brev till en agent

Hur man skriver ett personligt brev till en agent


Oavsett om du är en musiker som söker en agent att hitta och boka spelningar, en skådespelare som är intresserad av att en professionell som kan få dig auditions eller en författare söker litterära framställningen för din roman, du kommer sannolikt behöva skriva ett personligt brev när du först kontaktar en blivande agent. Ungefär som ett jobb följebrev, skall detta brev vara formella och professionella i tonen och påpeka dina starkaste egenskaper till agenten.

Instruktioner

• Öppna ett nytt worddokument och, om sådana finns, Välj en personligt brevmall. Ange ditt namn (något större eller modigare typsnitt är acceptabel, så länge det är lätt att läsa) och dina kontaktuppgifter, inklusive adress, telefonnummer, e-postadress och webbplats som header. Dubbel utrymme och skriv namn, titel och adress av agent under denna information.

• Skriv en formell hälsning som agent vid namn. Om du skickar ditt personliga brev via e-post, skriv inte en allmän hälsning till helt enkelt eftersom du skickar ditt brev till flera agenter på en gång. Ta dig tid att ta itu med varje personligen en i taget.

• Skriv en två till tre meningen inledande punkt som förklarar vem du är, vad du gör och din nivå av erfarenhet. Till exempel "efter sex år av att spela bröllop och speciella evenemang i San Diego, jag är intresserad av att en agent i Los Angeles som kan hjälpa mig upprätta en närvaro för min coverband i staden."

• Skriv en fem - till sex-meningen mellersta punkt som förklarar mer i detalj vad du har att erbjuda som en talang. Medan du kanske också att ge agenten med en CV #xE9; eller meritförteckning med en mer detaljerad lista över information, följebrevet är din chans att välja höjdpunkterna i din karriär hittills. Poster att överväga ingår oavsett om du har en examen i ett fält som är relevanta till din talang, priser eller utmärkelser som du har fått, alla berömda platser du har utfört i eller kändisar du har utfört med eller publikationer som har med du som konstnär.

• Skriva ett två - till tre-meningen avslutande stycke och ange hur du vill ha agenten att kontakta dig och hur du skulle vilja gå vidare med upprättandet av ett partnerskap. Kom ihåg att tacka agenten för sin tid och omtanke.

• Skriva en formell stängning, som "Vänliga hälsningar" och skriv ditt namn. Skriv ut följebrevet och skriva ditt namn under ditt tryckta namn i svart bläck.