mynewspapers.net

Hur man skriver ett kyrkliga ministeriet förslag

Hur man skriver ett kyrkliga ministeriet förslag


Om du känner dig kallad av Gud att närma sig din kyrka om att införa eller stödja ett ministerium, kan du bli ombedd att skriva ett förslag. Förslaget kan handla om en enkel, kort sikt händelse, ett program som inte kräver särskild finansiering eller något som kommer att kräva ett stort antal kyrkans resurser. En anställd kan kunna godkänna det, men andra förslag kan behöva upprättas till diskutera ett ministerium som arbetar kontinuerligt med betydande tid, finansiering, människor eller avtal med externa grupper. Förslaget kunde också gå före kyrkans formella godkännandeprocess, till exempel en kommitté översyn.

Instruktioner

• Läsa kyrkans uppdragsbeskrivning och information om sina värderingar och visioner. Fråga kyrkans medlemmar och ledare om ministeriet skulle göra en bra passform och skulle kunna innebära församlingen.

• Rekrytera en support som kommer att handleda och hjälpa dig med din ministeriet förslag. Fråga minst tre personer för hänvisningar till ert förslag.

• Börja förslaget genom att identifiera ditt namn, adress och kontakt information. Innehålla namnen på dina team partner och referenser.

• Ange ett namn för ministeriet och förklara hur det kommer att uppfylla kyrkans värderingar, vision och mission. Identifiera människor i församlingen som kan vara betjänt av det och förklara hur du hoppas det kommer att gynna dem och kyrkan.

• Ange de element som behövs för att ministeriet ett framgångsrikt. Ange om det är en enstaka händelse eller ett fortlöpande program. Lista vilka dagar och tider ministeriet kommer att äga rum och de saker som kommer att behövas, som rum, bord, stolar, ljud- eller utrustning eller ett fordon. Lägg till stöd som också krävs att utföra ministeriet, som barnomsorg, transfer eller office-tjänster.

• Förklara hur du tänker främja ministeriet. Dessa kunde vara predikstolen meddelanden, Visa tabeller eller utrymme på kyrkans webbplats. Promotion listobjekt som också kan behövas, till exempel flygblad, tecken eller banners.

• Ange om programmet är gratis. Om kostnaderna är inblandade, förklara hur programmet kommer att betalas för: fundraising, speciella erbjudanden, anslag från den kyrkliga budgeten, etc. Om din tjänst kommer att sälja biljetter, identifiera som kommer att hantera biljetter och pengar från försäljning.

• Inkludera eventuella kostnader för externa organisationer, såsom högtalare eller storkök. Identifiera någon i din kyrka som har befogenhet att underteckna kontrakt, om det behövs. Förklara hur ministeriet kommer att betala hjälp utifrån.

• Förklara hur du rapportera resultat och framgångar av din tjänst till församlingen. Lämna ditt förslag till den lämpliga kyrkliga myndigheten.