mynewspapers.net

Hur man skriver ett kort tal presentera en nominering award

Hur man skriver ett kort tal presentera en nominering award


Mottagandet av en begäran att hålla ett tal på ett arbete eller en social händelse är en enorm ära. Om du har att skriva ett kort tal, måste du hålla ditt ord koncis och uppriktiga, vara försiktig och inte svänga bort samtalsämne. Situationen är något svårare när fortfarande håller tal till en nominering award, som den eller de personer som nominerad till priset inte har fick utmärkelsen faktiska ännu, och oftast har mer väntande eller konkurrens att uthärda.

Instruktioner

• Plocka din ton enligt vår publik. Till exempel för en arbetsrelaterad, bör du hålla din ton formella. För en publik bestående av familj och vänner, bör din ton nog vara mer avslappnad och familjär.

• Plocka ett citat från en berömd historisk figur, författare, poet, kändis eller politiker som du känner mest träffande sammanfattar kärnan i denna utmärkelse. Alternativt kan du bara göra upp en lämplig citerar dig själv. Detta citat bör den första meningen i ditt tal och bör uppmärksamhet greppa. Till exempel du kan citera Calvin Coolidge och säga, "ingen person hedrades någonsin för vad han fick. Äran har varit belöningen för vad han gav."

• Skriv med egna ord varför det är en ära bara att bli nominerad till utmärkelsen och hur och varför de nominerade eller nominerade är så distinkt. Skriv ärligt och uppriktigt.

• Lista namnen på den eller de personer som har fått en nominering. Om någon av dessa människor har namn som är svårt att uttala, kanske du vill lägga till fonetisk stavning inom parentes, som förberedelse för när du måste leverera tal.

• Skriv en minnesvärd sista raden som i huvudsak säger du att alla nominerade är vinnare.