mynewspapers.net

Hur man skriver ett klagomål brev till VD

Hur man skriver ett klagomål brev till VD


Skriftligt klagomål bokstäver i allmänhet kan vara terapeutiskt i naturen. Om du uppsåt att e-brevet och få den får uppmärksamhet, måste det upprätthålla en positiv och professionell kvalitet, hålla sig till fakta, vara kort som möjligt och uppmuntra en öppen dörr för problemlösning. Skicka ett klagomål brev sätter ditt klagomål på post med företaget och kan hjälpa dig att behålla vissa juridiska rättigheter beroende på situationen.

Instruktioner

• Ange datumet i det övre vänstra hörnet av papper. Hoppa över två rader nedåt. Skriv namnet på VD och därunder den fullständiga adressen.

• Hoppa över två rader nedåt och börjar brevet med "Dear Mr" eller "Dear Ms." med VD: s efternamn och sedan ett kolon i slutet. Släpp ner två rader.

• Inkludera i första punkt alla omständigheterna kring ditt köp eller interaktion med företaget. Beskriva datum, den för- och efternamn eller förnamn och ID-nummer för den medarbetare du talade med, var i butiken och vad din förståelse av situationen var.

• Hoppa ner två linjer och fortsätter med en beskrivning av vad som hände när du märkt problemet börjar att ytan. Till exempel "istället för att göra juice 6 koppar, produkten jag köpte bara produceras 4 koppar när jag följde de användaren anvisningarna. Jag ringde din kund serviceavdelning och talade till (Fyll i tomma) och han berättade för mig (Fyll i tomma). Detta inte lösa mitt problem. Dina anställda (namn på anställd) berättade att jag inte var rätt att returnera varan eftersom det hade använts trots att jag lämnat tillbaka i originalförpackningen tillsammans med mitt kvitto."

• Hoppa över två rader och beskriva hur besviken du är när det kommer till någon tillfredsställelse politik eller kundservice politiken företaget kan vara att du är medveten om. Beskriv vad du vill göra att lösa problemet. Till exempel, "allt jag vill är att få en återbetalning för hela köpesumman för min produkt."

• Ange två ytterligare rader med tomt utrymme och avsluta brevet med en förväntan att företaget kommer att kontakta dig med ett tillfredsställande arrangemang. Inkludera din kontaktinformation och hålla kopior av allt du skickar VD för din bokföring.