mynewspapers.net

Hur man skriver ett klagomål av patient på ett sjukhus

Hur man skriver ett klagomål av patient på ett sjukhus


Skriva ett brev av klagomål till ett sjukhus är ett effektivt sätt att få personlig tillfredsställelse och kommunicera information i syfte att hjälpa sjukhuset förhindra en liknande negativ upplevelse. Med tanke på betydelsen av hälso-och sjukvårdstjänster och möjligheten för patientskada, är ge återkoppling till sjukhus om undermåliga vård eller andra problem som patient viktigt för alla. Bor lugn när du skriver ett brev av klagomål är nödvändigt, så att ditt brev kommer att tas på allvar och du kommer inte uppfattas som någon som överreagerar.

Instruktioner

• Ta reda på namnet på patientens klagomål samordnaren, eller som ansvarar för handläggning av klagomål för sjukhuset. Var noga med att notera adressen och korrekta stavningen av den specifika person, du är som din kontakt. Den person som innehar denna ståndpunkt i ett sjukhus vanligen förstår sjukhus politik och i en unik position för att lösa dina klagomål.

• Samla in alla fakta med uppgifter om namn, datum och exakt problem påträffades. Noggrannhet är kritisk. Organisera all information som krävs för att börja skriva bokstaven och de styrkande handlingar som ska kopieras och ingår.

• Formatera brevet som ett affärsbrev. Anpassa brevet färg kvar. Börja med en rubrik som innehåller ditt namn, adress och telefon nummer som avsändare. Lägg sedan det datumet du skriver bokstaven. Innehålla adressen till den person som brevet skickas under dagen. Nästa skriva en lämplig hälsningsfras som, Dear Mr eller Ms. Smith.

• Skriv det första utkastet av skrivelsen. Komma till saken snabbt, som beskriver ditt klagomål i första stycket. Vara kortfattad och tydlig. Lista detaljer. Hålla sig till fakta och inte närmare in på detaljer som kommer att förvirra eller förringa den information som är nyckeln till klagomålet. Beskriv vad du hoppas att uppnå genom att skriva bokstaven.

• Korrekturläst brevet. Lita inte på stava check att fånga alla misstag, som ord som missbrukas men spelt korrekt kan inte visas på stavningskontroll. Om du vill kontrollera din ton och grammatik, ha en betrodd vän med bra språk läsa kunskaper brevet. Korrekturläst brevet en sista gång efter att göra korrigeringar innan utskick det slutgiltiga förslaget.

• Skicka kopior av relevanta pappersarbete att backa upp ditt klagomål. Skicka inte originalen eftersom du kan aldrig se dem igen. Skicka kopior till andra personer som kan hjälpa dig lösa klagomålet.

• Skicka brev certifierade post så du har bevis du skickat brevet.