mynewspapers.net

Hur man skriver ett kallt CV personligt brev

Hur man skriver ett kallt CV personligt brev


Ett personligt brev är ett avgörande verktyg för jobbansökningar: det är ett skriftligt prov, en professionell missiv och en personlig introduktion i ett. När du skriver ett kallt-kontakt personligt brev, där ett företag inte har postat en position, bär brevet ännu mer vikt. I endast några punkter, måste du väcka arbetsgivarens intresse nog att förmå henne att ringa dig för en intervju eller hålla dig i åtanke för framtida positioner.

Instruktioner

• Rikta brevet till en viss person i företaget. Titta på företagets hemsida eller ring kontoret för att ta reda på vem som är ansvarig för uthyrning, och skicka brevet direkt till den personen. Du kan också skicka ditt CV till chefen för en avdelning som är mer sannolikt att bli imponerad av dina referenser; om personen är intresserad, kan han skicka den vidare till personalavdelningen eller till lämplig.

• Förklara varför du skriver. Utan en specifik platsannons att referera, skall din första meningen den bokstaven mottagaren med en övertygande skäl för att fortsätta behandlingen. Kan du nämna en viss färdighet eller aspekt av din professionella erfarenhet och relatera det till företagets behov eller affärsmål, till exempel, eller nämna en personlig koppling till branschen.

• Ange din begäran eller uppsåt i andra meningen i första stycket. Använd meningen för att förklara att du vill gå med i organisationen i en viss avdelning eller en ny position. Om du är kvalificerad för flera positioner, inkludera en kort lista för att få arbetsgivaren tänker om möjligheterna i förhållande till hennes behov.

• Skriva ett stycke som förklarar varför företaget bör vara intresserade av dig. I tre till fem meningar, ge en snabb överblick på dina kvalifikationer och erfarenhet. Använd en kort anekdot som ger arbetsgivaren en solid exempel på dina enastående färdigheter; välja en berättelse som kommer att vara minnesvärd på grund av ovanliga resultat, nytänkande eller en överraskande lösning. Hänvisa läsaren till ditt CV för mer information.

• Fråga som skall beaktas för alla öppna positioner och lovar att följa upp din första kontakt. Välj ett datum som är en till två veckor från dag arbetsgivaren får brevet och låt mottagaren vet att du kommer att kalla för att diskutera sysselsättningsmöjligheter. Du kan också låta läsaren vet att du kommer att skicka ytterligare arbetsprover eller en länk till en portfölj; Detta låter honom vet att förvänta sig mer kommunikation.