mynewspapers.net

Hur man skriver ett brev för befordran till

Hur man skriver ett brev för befordran till


En vän, kollega, student eller anställd har bett dig att skriva ett hedersomnämnande. Beställaren av skrivelsen anser att du kan ge ett välskrivet brev som kommer att hjälpa honom få anställning eller antagning till ett pedagogiskt program. Alternativt föreskriva bokstaven en teckenreferens bostäder boende, barn adoption eller andra rättsliga situationer. Innan du skriver bokstaven, uttryck några frågor du kan ha om beställarens förmågor. Om du inte kan ge en stark rekommendation, låt honom veta om dina bokningar.

Instruktioner

• Ta reda på namn, titel och adress till mottagaren, Huvudsyftet med bokstaven och tidsfristen. Träffa den förfrågande processen och be henne att förse dig med mer detaljer om sin bakgrund och kvalifikationer. Om hon inte kan träffa dig, ordna en informell telefon eller e-mail intervju. Få några frågeformulär eller andra dokument som måste fyllas i och bifogas skrivelsen.

• Presentera dig själv och sökanden i första stycket i skrivelsen. Identifiera din officiella relation med beställaren och tidsperioden för detta förhållande. Till exempel: "Som marknadsdirektör och Paul Anderson arbetsgivare sedan maj 2009, jag är glad att kunna meddela att Mr Anderson är en begåvad designer, en bra lagspelare och en hängiven medarbetare."

• Använd kroppen av brevet för att täcka två eller flera exceptionella kvaliteter av sökanden. Diskutera prestationer, egenskaper och färdigheter som de flesta imponerat du. I synnerhet hänvisa till något enastående social kompetens. Till exempel: "Andrea Clark är en intelligent, påhittig och energisk ung kvinna som imponerade hennes lärare och vunnit respekt för sina kollegor på Mainville hög. Samtidigt som en hög akademisk genomsnitt, deltagit hon också i ett stort antal frivilliga aktiviteter, inklusive tennis laget, skola tidningen och chess club."

• Ange eventuella reservationer om sökanden. Om du måste ringa uppmärksamhet på eventuella negativa drag, starta genom att beskriva den sökandes bra poäng. Till exempel: "John Davies tar sina arbetsuppgifter på allvar och utför väl på oberoende basis. Men upplever han svårigheter att upprätthålla produktiva relationer med andra anställda."

• Uppmuntra läsaren att kontakta dig för ytterligare information i det avslutande stycket i skrivelsen. Om du har lämnat en ljummen referens, ange att du förväntar dig dina kommentarer sekretessbelagda. Till exempel: "Överväg mina kommentarer som en artighet till dig, med tanke på min aktning för ditt företag. Jag antar att de kommer att hållas konfidentiella."