mynewspapers.net

Hur man skriver ett brev för att begära en förlängning på en fakturaSkriver att fråga om en förlängning på en faktura kan vara stressigt, men en framgångsrik brev kan bespara dig en massa stress i framtiden. Du kan bli förvånad över hur ofta tar tid att skapa en direkt och övertygande vädjan om ytterligare tid för att betala din faktura kan förbättra en ekonomisk knipa. Företag är ofta villiga att arbeta med sina kunder under en period av ekonomiska störningar. Som kunden har du kraftfull förhandlande möjligheter.

Instruktioner

• Vara artig och respektfull, lyda alla standard affärsetikett skrivelse. Om du är mycket frustrerad av situationen eller pinsamt att fråga om en förlängning, måste din ton förmedla bara artig professionalism. I allmänhet vara formella och respekt och strävar efter att använda korrekt grammatik och korrigera stavning (se resurser).

• Inkludera all relevant information företaget kommer att behöva bearbeta din faktura. Detta kan inkludera ett kontonummer och uttalanden nyligen betalning. Adress brevet till den person som kommer att göra det slutliga beslutet---detta kan vara en senior lån officer om det är en inteckning. Det är mycket viktigt att brevet är läst av rätt person och arkiverat ordentligt med ditt konto. Inkludera din kontaktinformation och be att bli kontaktad när brevet tas emot.

• Belysa de skäl du begär en förlängning. Om möjligt tillhandahålla dokumentation. För exempel om du har nyligen lagts ut och samlar arbetslöshet, kan du lämna in en redogörelse för dina förmåner. Tangentiell skäl mot vederlag, som att vara en långsiktig kundsupport eller aldrig efter att ha missat en betalning innan, kan ingår men höll kort.

• Ange specifikt vad du vill. Ett vagt brev hänvisar till ekonomiska svårigheter och begär hjälp kan inte göra någon skillnad. Föreslå en tid när du rimligen kunde göra en betalning. Skriv inte ett datum mycket tidigare än du kan räkna med att betala, eftersom flera gånger stannat gör du ser ut som en oansvarig kund. I stället tillhandahåller en realistisk uppfattning om hur mycket du kan betala och när. Företaget kan även vara villiga att sänka dina betalningar under en tid, beroende på vilken typ av lån.

• Följa upp brev med en uppmaning. Brevet bör vara kort och koncist; Du kan gå in mer i detalj på telefonen när du talar med din kontorepresentant. Uppföljande samtal bör bekräfta mottagandet av skrivelsen och fråga om när ett slutgiltigt beslut kommer att göras. Stanna på toppen av tidsfrister kommer att hjälpa dig behålla kontrollen över denna olyckliga finansiella situation och visar företaget att du menar allvar med att hitta en lösning.

• Be om information om specialprogram att hjälpa kunder i nöd. Om din faktura är en student lån betalning, till exempel kan lån skjutas upp om den studerandes inkomster understiger en viss nivå. Allmännyttiga företag kan avstå från uppvärmningskostnader till låginkomsttagare kunder eller hänvisa dem till program som bistå med elräkningar. Alltid be att få veta de negativa konsekvenserna av dessa program---intresse kan läggas till ditt saldo, t.ex.