mynewspapers.net

Hur man skriver ett beskrivande stycke i tredje klassI tredje klass skiftar fokus att skriva instruktioner från skapandet av mekaniskt korrekta meningar till produktion av kompletta stycken med ett enda ämne. I slutet av tredje klass, har elever gått vidare till skriva flera-punkt kompositioner med anslutningar mellan idéer. Ett komplett och detaljerad beskrivande stycke är en av byggstenarna i framtida skrivande utveckling. Eleverna behöver lärare att modellera bra beskrivande skrift, och då de kommer att vara redo att gradvis ta ansvar för deras beskrivande skrift.

Instruktioner

• Modell hur man skriver ett beskrivande stycke. Välj ett objekt att skriva om och Visa den nära din skrivområdet. Tänka högt när du skriver en mening om ämnet som beskriver vad objektet är, såsom: "Det finns en ananas på bordet." I följande meningar, inbjuder eleverna att beskriva hur föremålet ser ut. Om de ger en enkel mening som, "det har blad", uppmuntra dem att expandera och beskriva vilken typ av blad. Be dem att använda ord för färg, form, storlek och konsistens. Visa punkten på ett staffli eller vägg i skrivfältet.

• Brainstorm beskrivande ord för att beskriva färg, storlek, struktur och form. Har eleverna skriva ord på indexkort eller post-it lappar och sedan gruppera dem under dessa rubriker. Kan du dramatiskt förbjuda ord, som "stora" och "bra", eftersom de tenderar att vara överutnyttjas. Barnen svarar verkligen en over-the-top förklaring för att ge upp dessa svagare adjektiv.

• Ge studenterna ett objekt att skriva om. Lämna studenternas beskrivande språk ordet bank tillgänglig för studenter som behöver idéer. Uppmuntra dem att röra och diskutera objektet och Förbered dig på att skriva om den.

• Lära barnen att använda en grafisk planerare för en "hamburger stycket" eller andra punkt dispositionen. Detta bör omfatta beteckningar för en mening om ämnet, detaljer och en avslutande mening. Du kan ha att lära flera alternativ för en avslutande mening, eftersom detta tenderar att bli ett område med svårigheter för många studenter. Några val är slut med ett yttrande, eller genom att beskriva vad objektet används till.

• Redigera punkterna att förbättra beskrivande språk. Ta bort namn från några student punkterna, eller ge några lärare-skrivit punkterna. Ge ut kopior av punkterna eller sätta dem på overhead-projektor och har eleverna identifiera beskrivande språk och göra förslag om var mer beskrivande språk kan användas. Påminna dem om att syftet med beskrivande språk är att göra ditt skrivande tydligare och mer intressant.

• Har eleverna skriva ett stycke som beskriver ett objekt, men lämna ut namnet på objektet. Dessa punkter kommer att fungera som gåtor för andra studenter att lösa. Har eleverna läsa punkterna, självständigt eller i grupp, och gissa vad objekt som de beskriver. Denna aktivitet förstärker vikten av att beskriva objekt klart, så att läsaren förstår allt.