mynewspapers.net

Hur man skriver ett avtal för köp av begagnad bil

Hur man skriver ett avtal för köp av begagnad bil


En begagnad bil köpeavtal, mer känd som ett köpebrev, krävs i vissa stater som en del av ägande överföring pappersarbete, som det behövs för att bevisa försäljningspris, mätarställning läsning och bilen information. Vissa stater kräver ett originaldokument som måste du erhålla från ett motorfordon kontor. Men många påstår du att hand skriva, eller skriver och skriver ut dokumentet. I sådana stater, kan du också använda en standard, premade form.

Instruktioner

Nedladdningsbara blanketter

• Ring din statens motorfordon kontor att avgöra huruvida du behöver en ursprungliga form. Om inte, be om ditt tillstånd erbjuder ett online-formulär som du kan skriva ut från datorn, som många erbjuder en för bekvämlighet. Om varken erbjuds, säkerställa ett handskrivet avtal är acceptabelt.

• Gå till din statens motorfordon webbplats för att skaffa fram det dokument som du behöver, precis så länge du inte behöver gå till ett kontor för ett original. Skriva ut dokumentet från datorn. Alternativt använda någon standard online form, som den som erbjuds på webbplatsen Patriot.

• Skriva ut formuläret och fylla i alla tillämpliga områden. Information som behövs ingår fordonets år, göra, modell, fordonet identifiering nummer (VIN) (som du hittar på bilens titel, registrering eller försäkring kort), mätarställning läsning, försäljning och försäljningspriset. Även köparens och säljarens information, inklusive namn, adresser, telefonnummer eller förarens licensnummer och signaturer.

• Göra en kopia av köpeavtalet när den är klar, som båda parter bör behålla en kopia (inte bara köparen), eller skriva ut en ytterligare form och fylla i det igen.

Handskrivna eller maskinskrivna avtal

• Få två bitar av papper eller bara en om du har tillgång till en kopieringsmaskin. Använd en bläckpenna att fylla i formuläret eller få datorn redo att skriva avtalet.

• Datum överst i formuläret. Börja i dokumentet för att läsa "Jag, John Smith, säljer min 1999 Volkswagen Jetta GLS med VIN 1G8AJ1234567S222, 01/01/2012 till Jane Doe," att vara noga med att inkludera den faktiska köparens och säljarens namn, rätt datum och information om relativa fordon.

• Fortsätta nästa mening att läsa: "fordonets vägmätare läser 123,111 miles och säljs för £1.300, i staden och staten av Poughkeepsie, New York" som ger korrekt information för din försäljning. Kontrollera din mätarställning innan du skriver i fordonets körsträcka. Om du är säljaren att skapa denna form, fortsätta nästa mening att läsa "detta fordon som säljs som-är och utan garanti."

• Skriva eller skriv "köparen:" och inkludera köparens tryckta namn. Lämna tillräckligt med utrymme för en signatur och på nästa rad ner, ange köparens adress, telefonnummer och körkortsnummer. Göra det samme för säljaren.

• Logga bredvid ditt tryckta namn och har den andra parten göra samma sak. Skapa två kopior av dokument eller skriva ut två kopior. Båda kopiorna måste undertecknas och innehålla samma information.