mynewspapers.net

Hur man skriver ett avskedsbrev av personliga skäl

Hur man skriver ett avskedsbrev av personliga skäl


Dina skäl för att lämna ditt jobb är mindre viktiga än ordalydelsen i ditt avskedsbrev. Om du bara fick ett högre betalande jobb utanför företaget eller du inte kan stå din nuvarande handledare, skriva ett brutalt ärlig brev är frestande. Tyvärr kommer sådana skärmar av uppriktighet tillbaka att hemsöka din framtid, som under nästa industry association konferensen eller när de söker en remiss för potentiella kunder. Man vet aldrig vilka broar måste i framtiden, så spara rant och avsluta graciöst och smakfullt.

Instruktioner

• Ta itu med din handledare eller designerat mänskliga resurser representant med en professionell hälsning. En hälsning som "Dear Ms. Smith" är lämpligt.

• Skriv en eller två korta meningar om ditt beslut att avgå och din senaste datum. Ett exempel är "snälla acceptera min märka av avsägelse som biträdande direktör för East Coast försäljning. Min senaste arbetsdatum på [nuvarande arbetsgivare] kommer att [minst två veckor bort]." Vissa företag kan kräva mer eller mindre tid, men två veckor anmälan om avgång är standard professionell artighet.

• Skriva ett nytt stycke i några meningar, ange din avgång är på grund av personliga skäl. Inkluderar detaljerna om dina skäl är verkligt personlig, som sjukan av en förälder, en make nytt jobb eller återvänder till skolan: "min avgång från min nuvarande position är på grund av min önskan vidare utbildning på forskarnivå" Om dina skäl är mer omtvistad, helt enkelt skriva "min avgång från min nuvarande position är på grund av personliga skäl." Hålla punkten till högst tre eller fyra linjer. Du behöver inte detalj den långa striden över om din närmaste familj skulle, en dag, återvända till den motsatta kusten.

• Avsluta ditt brev positivt av tacksamhet, även om tacksamhet inte exakt fånga din nuvarande känslor. Använd exemplet med "Jag vill tacka er för de lärandeupplevelser jag har haft på [företagets namn]. Jag har haft en del av [team eller division namn] och som arbetar för [handledarens namn],"som din modell. Vara korta men upbeat och avstå från att göra negativa kommentarer om dina medarbetare, organisationen eller din handledare.