mynewspapers.net

Hur man skriver en väder rapport lektionsplan

Hur man skriver en väder rapport lektionsplan


Eftersom vädret påverkar alla på jorden, ger lära eleverna att samla in och tolka väderdata dem en färdighet i praktiska livet. Genom processen att lära sig att skriva en väderleksrapport, bli studenter förtrogna med väderkartor och symboler, de krafter som skapar vädret och hur man förutsäga vädermönster. Sista presentationen för en väder rapport lesson plan som serverar flera uttrycksfulla lärstilar integrerar skriver, bildkonst och tala inför publik.

Instruktioner

• Titta på vissa väderleksrapporter på nyheterna, med beaktande av typ av information de täcker och presentation stil. Om möjligt, besök en TV-station eller bjuda in en meteorolog att komma tala till din klass att dela information om samla väderdata, att göra prognoser och sammanställa det i en nyhetsrapport.

• Diskutera och definiera typerna av väder faktorer i en nyhetsrapport. Skapa en symbol nyckel visar hur meteorologerna ange dessa element på en Väderkarta.

• Välj ett geografiskt område för väderrapporter eller låt eleverna välja ett område. Du kan fokusera på området eller stat, eller dina elever kan vara intresserad av att kontrollera vädret för ett område som de kommer snart att besöka, särskilt om semester är nära och de planerar en stranden eller ski resa eller andra utomhus kul.

• Beteende forskning att samla väderdata för det valda området. Studenter bör omfatta nuvarande förhållanden, temperatur, luftfuktighet, vind, nederbörd, nuvarande Doppler bild och 5-dygnsprognos. Du kanske vill be eleverna att använda raw-data för att prova sina egna väderprognoser innan den officiella prognosen.

• Färg en tom karta över området och lägga till symboler från nyckeln till att skapa en Väderkarta. Göra olika versioner att Visa nuvarande förhållanden, temperatur och fuktighet, vind, nederbörd och prognosen. Förstora kartor om du vill göra presentationen affischer eller skanna in i datorn för användning i ett bildspel om du har en digital projektor finns för student användning.

• Skriva ett väder rapport skript. Öva på att leverera din rapport med hänvisning till dina kartor som de gör på väder nyheterna. Stäng din rapport med en kort sammanfattning av hur förväntade vädret påverkar liv och verksamhet för människor i området och vilka förberedelser eller försiktighetsåtgärder är nödvändiga, rekommenderar Microsoft Education.

• Montera ett digitalt bildspel av dina kartor väder och prognoser, om du använder en projektor för din visuella. Microsoft Education tillhandahåller en bra mall för detta ändamål (se "Resurser").

• Presentera rapporten till klass live eller göra en video av din väderrapporten att visa i klassen.