mynewspapers.net

Hur man skriver en tvål notering för sjukgymnastik

Hur man skriver en tvål notering för sjukgymnastik


TVÅL Obs skriva är en viktig del av den sjukgymnast jobb. Denna typ av skriftlig bedömning är en integrerad del av bidrar till den allmänna hälsotillstånd för patienten och hennes återhämtning. Förkortningen tvål står för: subjektiva, objektiva, bedömning och planering. Detta är grunden för anmärkningar om den sjukgymnast patienten. När en patient får sjukgymnastik, kommer att annan medicinsk personal involverade i patientens vård läsa dessa anteckningar och förstå de medicinska frågorna med tanke på sjukgymnast och skräddarsy sina rekommendationer därmed.

Instruktioner

Subjektiva, mål, bedömning och planering

• Intervjua patienten och observera deras ord när de berättar för dig om hur de känner. Detta är den subjektiva delen av medicinska anteckningar och bör vara i form av ett direkt citat, som "Jag har mindre smärta idag" eller "Jag kan flytta min arm lite längre ut än jag kunde förra veckan." Detta citat bör skrivas exakt som patienten säger det utan några grammatiska korrigering och inom citattecken.

• Kartlägga patientens blodtryck, puls, respiration klassar, temperatur och range-of-rörelse förmågor. Laboratorium eller radiologi rapporter registreras också i detta avsnitt i. Detta är den objektiva delen av tvål anteckningen och är baserad enbart på dessa faktorer som din upfatta det skadade området, bedömning av patientens range-of-rörelse och den övergripande fysisk undersökningen.

• Bedöma dina fynd av patientens tillstånd baserat på subjektiva och objektiva resultaten och registrera detta i bedömningen portion av anteckningen. Andra saker att dokumentet skulle vara hur patienten tolererat någon del av Sjukgymnastisk behandling. Detta skulle inkludera uttalanden, såsom "patientens tolererade rörelseomfång utan svårighet," för "röntgenbilderna av patientens skadade området är WNL (inom normala gränser)," båda vanliga fraser i denna del av anteckningen.

• Planera kursen behandling du kommer att genomföra om patientens framtida rehabilitering i det sista avsnittet i tvål. Avsnittet planering i noteringen innebär att bestämma riktning som du tar med patienten. Vanliga fraser i detta avsnitt ofta läsa, "Fortsätt nuvarande behandlingsplan", "Öka utbud av rörelse ã¶vningar till tre gånger dagligen" eller "ingen ytterligare behandling krävs. Följa upp i två månader."