mynewspapers.net

Hur man skriver en syntes och analys uppsats

Hur man skriver en syntes och analys uppsats


Skriva en stark syntes och analys uppsats kräver en hel del forskning och en grundlig förståelse av ämnet för uppsatsen. En syntes måste vara en organiserad, korrekt betänkande som ger läsaren med citat och fraser direkt från tillförlitliga källor, tillsammans med din egen tolkning och analys av informationen. Som måste du inkludera hänvisas till en sida med verk och alla i-citat text, hålla noggrann koll på dina källor som du forska och skriva din uppsats.

Instruktioner

• Forskning din uppsats ämne och göra anteckningar. Skriv upp citat från dina källor som gör starka punkter du vill använda i dina papper och sedan skriva en egen analys av detta direkt under citatet. Kom ihåg att analysen inte behöver betyda yttrande. Din uppsats bör sammantaget vara en redovisning av fakta med din tolkning.

• Skriva en avhandling uttalande för din uppsats. Detta uttalande kommer att visas i din introduktion och ska sammanfatta i fokus för din uppsats, inklusive både ämnet och din övergripande analys.

• Skriva fem eller fler ämne meningar utifrån de anteckningar du tog. Välj vad du känner är de mest relevanta punkterna från din forskning och sammanfatta dem för varje mening om ämnet.

• Skriva om din avhandling uttalande att fungera som ingående av din uppsats, sammanfatta de idéer som ni lagt fram i din uppsats och visar läsaren hur samtliga av dina ämne meningar stöds det te.

• Återgå till varje mening om ämnet och gör en lista under varje mening som omfattar ett direkt citat eller omskrivning av en idé från en viss källa, inklusive citation information (bokens titel, författare, sidnummer) av din källa. Även några punkter i din lista över din egen analys och tankar om ämnet.

• Skriv ditt första utkast genom att expandera på den disposition du skapade för varje stycke.

• Läsa din första utkast och kontrollera grammatik och interpunktion. Skriva om passiva meningar till aktiva meningar. Till exempel kan "teorin var bevisas..." bli "Forskare bevisat teorin..." Läsa din uppsats högt för att kontrollera meningar med överklivningar och se till att flödet av dina idéer är logiska. Revidera och redigera vid behov.

• Lista citerade i slutet av ditt papper. Citera varje källa som du använde i din uppsats, bland annat författarnamn, titel, sidnummer, publicerande hus, staden och tryckår.