mynewspapers.net

Hur man skriver en spionage roman

Hur man skriver en spionage roman


Skriva en roman av någon genre är en utmanande, men spännande process. När din roman fokuserar på spioner, krävs också en hel del forskning om spionage. Nyckeln till en spionage roman som kommer att publicera och sälja bra är att skapa minnesvärda karaktärer och mejsla fram en överraskande, trånga tomt. För att göra denna uppgift mindre överväldigande, dela in skrivprocessen i flera mindre delar och arbeta steg för steg genom processen.

Instruktioner

• Läsa en mängd olika spionage romaner och notera vad du känner var effektivt, och vad du inte njuta av. Uppmärksamma inte bara till handling och historia, men också att textanalys, eftersom detta kommer att hjälpa dig senare när du arbetar med att hitta din egen röst.

• Brainstorm fritt på din spionage historia. Tillåt dig själv att skriva idéer om tecken, inställningen och intrig vändningar fritt utan att oroa om redigering eller ens är logiska. Kom ihåg att du har full kreativ licens i ditt skrivande. Spionage berättelser vävs ofta med andra genrer som fantasy, sci-fi och skräck.

• Forskning och spara artiklar och information som hjälper dig när du bygger din berättelse. Tänk till exempel, ort eller stad där din spionage roman utspelar sig, och forskning den platsen. En spion roman kommer nästan alltid har futuristisk prylar för spioneri och en högre än vanliga nivå av teknik, så forskning i detta område är också fördelaktigt.

• Skriv en kort biografi för huvudpersonen eller tecken. Ofta, spionage romaner fokus alltför tungt på handlingen och karaktärerna falla platt, lämnar läsarna missnöjda. Utveckla dina tecken först för att göra dem mer levande och verkliga.

• Utforma en plot outline för din berättelse. Av naturen är en berättelse om spionage full av lögner och hemligheter, så du måste vara särskilt försiktiga i att undvika tomt hål och inkonsekvenser. Vistelse organiserad med registerkort eller ett kalkylblad att hålla reda på storylines, särskilt om din berättelse kommer att ha flera olika karaktär synpunkter.

• Skriva din berättelse scen av scen, ofta refererar till din disposition. Hålla spänningen i din berättelse hög – en viktig del av en spionage roman – genom att ständigt sätta din huvudperson i farliga situationer och ständigt höja insatserna eller konsekvenser om han misslyckas.

• Paus för några dagar eller veckor från din bok när du är klar. Sedan för en läsa igenom och revidering. När du läser, ta del av både redigera Detaljer för som skiljetecken fel, samt större, plot-relaterade frågor. Fråga dig själv i varje scen om scenen är nödvändigt att historien och om spänning och action – avgörande för en bra spion berättelse — är ständigt närvarande.