mynewspapers.net

Hur man skriver en personlig vision & verksamhetsmål

Hur man skriver en personlig vision & verksamhetsmål


Skriva en personlig vision och verksamhetsidé är en process som kräver mycket tankearbete. En vision och mission uttalande bör vara allmänt att det omfattar alla aspekter men tillräckligt specifikt för att verkliga åtgärder kan tas från den. En personlig vision och mission är mycket lik en kodex för etik och uppförande infunderas med personliga mål som styr tankar, föreställningar och handlingar.

Instruktioner

Forskning

• Beteende forskning. För skriva en personlig vision och verksamhetsidé kan börja en person måste delta i introspektion och själv undersökning att avgöra vad värden och personliga sanningar sticker ut. Dessa värden kommer att vara kärnan i uttalanden av vision och mission.

• Hitta mål. Mål måste vara holistisk och fortsatta. Till exempel är ett mål av "att få en miljon dollar" begränsade och begränsande. Ett bättre sätt att uttrycka sådant mål är, "Ökad personlig rikedom att upprätthålla finansiell självständighet."

• Skriva en personlig vision uttalande. En vision-uttryck innehåller författarens vision för en perfekt framtid, sin "vision" av vad världen (hennes världen) kommer att se ut. En vision uttalande bör skrivas så att det betonar slutresultatet. Till exempel om ett mål är att eliminera världssvält sedan vision uttalande skulle läsa "... skapa en värld där varje person har en stadig livsmedelsförsörjning." Skriva programsatsen vision i positivt, till exempel snarare än säger att "undvika att få sparken" använda formuleringar som "upprätthålla anställningstrygghet."

• Skriva en personlig uppdragsbeskrivning. Uppdragsbeskrivningen är planen för hur uttrycket vision kommer att uppnås. Till exempel om visionen var "... skapa en värld där varje person har en stadig livsmedelsförsörjning." Då är en lämplig uppdragsbeskrivning kan "Jag uppnå denna vision genom att spendera minst fem timmar i veckan arbetar med hjälporganisationerna." En uppdragsbeskrivning bör vara orienterade och ge en handlingsplan för hur man får från nuet till framtida vision.

• Skapa en vision och verksamhetsidé eller många. Vissa människor föredrar att ha olika satser för olika områden av sitt liv--för deras verksamhet, roll som en far, karriär eller välgörenhet arbete. Dessa kan alla kombineras till ett uttalande eller uppdelad i separata kortare rapporter beroende på önskemål. Det finns inga definierade längden för en vision och mission uttalande.