mynewspapers.net

Hur man skriver en personlig tro uttalande

Hur man skriver en personlig tro uttalande


En personlig tro uttalande är ett brev eller en uppsats som är skriven av en person som bekänna sin tro på Gud. Dessa uttalanden kan skrivas när som helst eftersom du utvecklas i din tro. Ett enkelt sätt att förbereda en personlig tro uttalande är att basera ett uttalande om den apostoliska trosbekännelsen. Med hjälp av bekännelsen för att beskriva ert uttalande om personlig tro kan du fokusera på delar av din tro som är särskilt viktiga för dig.

Instruktioner

• Gör dig bekant med den apostoliska trosbekännelsen. Trosbekännelsen är en tro uttryck som har använts av kristna att beskriva och bekänna sin tro. Bekännelsen kan också ses som en sammanfattning av vad lärs i evangelierna. Olika versioner av trosbekännelsen har varit föregivet av kristna i århundraden. Gå till två länkar i avsnittet resurser att läsa trosbekännelsen och lära sig mer om bekännelsen.

• Starta din personliga tro uttalande som beskriver hur du blev en kristen. Du kanske vill skriva om när och varför du började gå till kyrkan eller om datumet du gjort din "språng av tro" och förklarade att Jesus var din Herre och Frälsare. Denna del av uttrycket personlig tro bör vara ett stycke eller två.

• Skriva ett stycke om "Gud Fader Allsmäktig." Eftersom nästa del av trosbekännelsen anges att fadern är "tillverkare av himmel och jord", kanske du vill citera verser från det första kapitlet i Moseboken.

• Skriva två till tre stycken om din tro på Jesus Kristus, Guds Son. I dessa punkter, skriva en kort resumé med uppgifter om födelse, departement, döden och Kristi uppståndelse. Citera evangelium verser när man gör så. I andra stycket ska diskutera syndafallet, synd, och varför du personligen behöver en frälsare (Jesus). Skriva om din personliga relation med Kristus. När du gör detta, Beskriv din tro på frälsning som ges till dig (och alla) av Kristus. Du kan använda verser från evangelierna samt andra böcker från nya testamentet när du beskriver din relation med Jesus.

• Skriva ett stycke om den Helige Anden. I denna punkt, du kunde skriva om gåvorna av heligt Anden (se resurser) eller kortfattat beskriva Pingstdagen söndag. Kom ihåg att beröra både din tro i den Helige Anden och hur den Helige Anden direkt påverkar ditt liv.

• Beskriv hur du tänker lägga din tro i handling. Du kan skriva om gå i kyrkan varje vecka, spendera mer tid med Guds ord och i bön, och också ta hand om fattiga och behövande. Du kan också citera Lukas 14:27 i denna punkt när du beskriver ditt kristna liv.

• Avsluta med ett stycke som beskriver hur din tro har förändrat ditt liv. Du kan skriva om frid och hoppas du har känt sedan han blev kristen. Du kan också beskriva hur bli kristen har dragit av din relation med andra individer.