mynewspapers.net

Hur man skriver en komplex berättelse tomt

Hur man skriver en komplex berättelse tomt


Skriva en komplex historia kan vara förvirrande. Det är svårt att hålla reda på karaktärer och händelser om de skiljer sig från varandra. Det är viktigt att ha ett system så du kan hålla reda på allt som virvlar runt i huvudet. En komplex historia bör vara utmanande för läsaren som författare. De mer berättelse bågarna som det är, desto mer komplexa och svårare blir det att skriva din berättelse.

Instruktioner

• Skriv en disposition för dig själv. Detta kan göras på många olika sätt. Det kan vara en tidslinje eller en tankekarta. Det är också bra att skriva ner alla dina tecken och skriva minst tre meningar om karaktären. Detta hjälper dig att fylla i dina idéer och händelser och karaktärer i din berättelse mer konkreta. Det är en bra idé att skriva ner vilka relationerna är mellan varje tecken och hur de utvecklas som tiden går.

• Prata med någon om din berättelse. Muntligt förklarar och expanderande på dina idéer kommer att hjälpa dig få en ytterligare förståelse för vad du vill din berättelse om. Om du har en redaktör, är han en idealisk publik får prata med. Om du inte har en redaktör, tala om din tomt med alla som kommer att ge dig uppriktigt, konstruktiv feedback.

• Rita din berättelse. Enligt www.spacejock.com.au innebär detta att skriva ut din hela historien inom två eller tre sidor. Detta bör vara en sammanfattning som omfattar hela tomten. Anledningen till detta är eftersom det är mycket lättare att revidera två eller tre sidor än hundra. Naturligtvis, kanske detta inte fungerar för alla. Många författare enkelt planera ut scener som de skriver. Detta kan bli förvirrande, dock, och det är viktigt att hålla en storyboard ibland att hålla reda på bågarna som avvikande handling.

• Skriva din berättelse. Det är viktigt att föra anteckningar på allt som händer i din berättelse. Inte bli fastkedjad vid din disposition. Det är bara det--en disposition-- och om inspiration träffar och du upptäcker att något kan ändras för att göra historien bättre, gå för det. Använd varje lite inspiration för att bygga din tomt--bara se till att göra anteckningar om det. När du blir förvirrad inom din olika plot bågar, kommer att anteckningarna vara mycket användbar.