mynewspapers.net

Hur man skriver en karriär ambition i ett utvecklingssamtal

Hur man skriver en karriär ambition i ett utvecklingssamtal


Varje år, måste många människor detalj deras arbetsprestationer genom ett utvecklingssamtal. Det är viktigt att du i detalj det gångna året ansvar och prestationer, är det ett positivt tillskott till omfatta din framtida karriärambitioner. Inklusive dina karriärambitioner gör att du kan tänka på din karriär önskningar, dela dina ambitioner med din chef och framföra dina avsikter för medlemmar i din organisation. Plus, kommer att dela dina karriärambitioner uppmuntra ditt företags ledningsgrupp att tänka på dig när en befordran i din önskat fält blir tillgängliga.

Instruktioner

• Tala om din nuvarande position. Förord avsnittet karriär aspiration i ditt utvecklingssamtal genom att uppge att du vill ta den kompetens och erfarenhet som du går upp i din nuvarande position som hjälper dig att bygga en framgångsrik framtida karriär. Du vill inte låta otacksamma för din nuvarande position; vill du beskriva din nuvarande roll som en språngbräda till din framtida karriärambitioner.

• Skryta om dig själv. Ge information om dina prestationer inom din organisation, samt hur dessa framgångar kommer att påverka din långsiktiga framgång. Det är viktigt att du noterar ledaregenskaper, betydande framgångar och deltagande i volontärarbete. Till exempel om du har registrerat dig att vara mentor av en organisations ledare, uppge de relevanta begrepp som ni har diskuterat i din mentorskap sessioner.

• Inkludera din utbildning. Observera dina pedagogiska mål och hur du arbetar för att uppnå dessa mål. Till exempel om du utför din magisterexamen i företagsekonomi, innehålla information om dina framsteg i den grad programmet och hur avslutningen av denna grad kvalificerar dig att uppnå dina karriärmål.

• Observera din kortsiktiga karriärambitioner. Detalj av ytterligare roller som du vill ta på under din mandatperiod i din nuvarande position som hjälper dig med framtida arbete. Om ditt långsiktiga mål är att få en förvaltning position, Observera att du skulle vilja få project management erfarenhet i din nuvarande roll, hantera projektorienterat lag och kommunicera med din organisations övre ledningsgrupp.

• Detalj din långsiktiga karriärambitioner. Om du syftar till att hantera personalavdelningen, notera detta och i detalj hur du planerar att nå ditt mål. Till exempel staten som du planerar att slutföra din examen i mänskliga resurser, erhålla en certifiering i Human Performance Technology och frivilliga som mänskliga resurser samordnare på en ideell organisation. Om du planerar att få denna ståndpunkt inom er nuvarande organisation, detalj den förväntade karriärväg som du kommer att följa för att nå ditt slutmål.

• Glöm inte de små detaljerna. Fylla i avsnittet karriär aspiration i ditt utvecklingssamtal med några ytterligare detaljer som du inte kunde ordentligt passar någon annanstans. I det här avsnittet kan du observera färdigheter som du planerar att förbättra. Du kan också utnyttja detta avsnitt för att be din chef för att erhålla din önskad karriärmål.