mynewspapers.net

Hur man skriver en enkel och beskrivande uppsats på en person

Hur man skriver en enkel och beskrivande uppsats på en person


En uppsats enkel och beskrivande biografiska är en gemensam tilldelning för studenter som håller på att utveckla deras skrivande och forskning färdigheter. När en enkel uppsats om en person, är det viktigt för eleverna att ta dessa mest grundläggande frågor: vem, vad, hur, var och när. Svaren på dessa fem frågor kommer ryggraden till alla biografiska uppsatser, oavsett som uppsatsen handlar om.

Instruktioner

• Välj en person att skriva uppsats om. Om uppsatsen är en skoluppgift, är det viktigt att välja en person som uppfyller tilldelningens kriterier. Därför, om uppdraget är att skriva en enkel och beskrivande uppsats på berömda författare eller världsledande, är det viktigt att du väljer en person som är väl lämpad för din uppsats.

• Gå till biblioteket eller genomföra en spindelväv söka information om ämnet för din biografisk essä. Se till att informationen du använder kommer från väl ansedda pedagogiska resurser som böcker, uppslagsverk och forskning tidskrifter. För information på Internet, leta efter webbplatser som slutar med .edu eller .gov mest relevant och saklig information.

• Läsa informationen på din uppsats föremål få en känsla för personens livshistoria och prestationer. När du har en grundläggande förståelse för den person du forskar, skapa vinkeln för din uppsats – vare sig det är personens största prestation eller en viss tid av sitt liv.

• Använda vinkeln på din uppsats för att skapa en grov skiss som ger struktur för din uppsats. Denna översikt kommer att hjälpa dig att organisera dina tankar och bestämma den ordning som du kommer att diskutera informationen. När du skriver dispositionen, tror om vad avhandlingen uttalande av dina papper. Detta uttalande bör kapsla in meddelandet så läsarna vet genast vad uppsatsen handlar om.

• Skriva uppsatsen med dispositionen som en guide. I ditt första utkast, inkludera så mycket relevant information som möjligt. Under redigering, kan du jämföra ned informationen så att den är kortfattad, enkel och beskrivande. Som författare är ditt mål att inkludera svar på alla de mest grundläggande frågorna samtidigt som den ger en välkonstruerad uppsats som svar avhandling uttalande du presenteras.

• Korrekturläst uppsatsen noggrant för att säkerställa att det finns inga stavning, interpunktion och grammatik fel. Att ge uppsatsen till någon annan att redigera är ett bra sätt att fånga fel som du kan missa.