mynewspapers.net

Hur man skriver en elementär Populärvetenskapliga uppsatsPå grundskolenivå lära populärvetenskapliga essays barn att organisera sina idéer och ge stödjande uttalanden. Typiskt, en elementär Populärvetenskapliga uppsats är organiserad i ett fem-punkt format med en inledning, tre stödjande punkter och en slutsats. De flesta uppsatser tilldelade börjar med en snabb som beskriver ämnet för uppsatsen och ofta ställer frågor som du kan svara i din uppsats. En sådan snabb kan vara, "Varför är träden viktiga?" För att skriva en utredande uppsats, följa en standardprocess.

Instruktioner

• Formulera en mening om ämnet, eller viktigaste punkten, som svar till din lärare gav-prompten. Till exempel om inmatningen uppsats är, "Varför är träden viktiga?" då meningen om ämnet måste att träd är viktigt. Till exempel: "Träd är en viktig del av vår värld."

• Välj tre stödjande idéer, även känd som stödjande uttalanden. Dessa idéer blir de tre stödjande punkterna, och du bör hänvisa till dem kort i er inledning. På frågan om betydelsen av träd, kan de stödjande idéerna vara att träd ger hem för djur, ge skugga under varma dagar och producerar frukt som mat för människor och djur.

• Skriv för din uppsats. Den bör omfatta meningen om ämnet, en kort introduktion för de stödjande uttalandena och en avslutande mening. Den avslutande meningen rephrases meningen om ämnet.

• Förslag till de tre stödjande styckena. Varje punkt bör ytterligare förklara och stödja de idéer som du beskrivs i inledningen. De stödjande punkterna bör varje inkludera en mening om ämnet och då har tre uttalanden stöder ämnet stycket. På frågan om betydelsen av träd, en mening om ämnet prov för en stödjande punkt kan vara: "Det första träd ger bostäder till alla slags djur." Övergången ord som "första", "nästa" och "äntligen" uppmuntras ofta. Varje punkt bör avslutas med en avslutande mening.

• Slutföra uppsatsen med en punkt sist. Slutsatsen är en sammanfattning av de idéer som presenteras i tidningen. Slutsatsen bör också innefatta en mening om ämnet som: "Träd göra världen en bättre plats." Resten av stycket bör upprepa varför träd är viktigt, som beskrivs i stödjande punkter. Stycket bör avslutas med en avslutande uppgift om att rephrases meningen om ämnet.