mynewspapers.net

Hur man skriver en bra kund tillfredsställelse brev

Hur man skriver en bra kund tillfredsställelse brev


Om du är överdrivet nöjd med en vara eller tjänst du köpt, kan du överväga att skriva en kund tillfredsställelse brev till företaget som skickat den. Feedback från kunder är en viktig källa till information används av företag vid fastställande av framtida planer. När du skriver ett brev, omfattar flera viktiga komponenter som produkten du köpt, hur gjorde du känner dig och berätta för företaget att du skulle rekommendera det till vänner och familj.

Instruktioner

• Datum och adress brevet. Överst i brevet, skriv datum och företagets namn och adress. Adressera brevet "Kära", eller "Till vem den maj bedriften."

• Ange syftet med brevet. Börja en kund tillfredsställelse brev genom att berätta varför du skriver. Inkludera detaljer det statligt du skriver det eftersom du är extremt nöjd med något du fick från detta företag.

• Inkludera beskrivningen produkt eller tjänst. Förklara vilken vara eller tjänst som du köpt från företaget, inklusive alla uppgifter som gör det möjligt för läsaren att fullt ut förstå exakt produkten.

• Förklara varför du är nöjd. Tala om för läsaren varför du är så glad över denna produkt. Om företaget som en dator tjänst som var snabb, förklara varför som hjälpte dig. Exempelvis berätta för läsaren att eftersom datorn var fast så snabbt, du kunde slutföra de obligatoriska uppgifterna du behövde utan att förlora någon tid. Om du är nöjd om en mattrengöring produkt som räddade dagen, innehålla uppgifter om fläcken och hur väl produkten fungerade.

• Rekommendera företaget. Uppge att du rekommenderar detta företag och dess produkter och att du kommer att fortsätta köpa dem. Tala om för läsaren du kommer att rekommendera denna produkt till vänner och familj i framtiden.

• Tacka företaget. Erbjuda en äkta tack till företaget för att hjälpa dig och ditt problem.

• Stäng bokstaven. Denna typ av brev stängs genom att helt enkelt skriva "Vänliga hälsningar" eller att ta det ett steg ytterligare, ett tecken det "En trogen kund," följt av ditt namn och adress.