mynewspapers.net

Hur man skriver en berättelse stege layoutEn berättelse stege layout är ett enkelt och bra sätt att organisera tomten linje för din berättelse. Det är ett diagram där alla karaktärer och händelser i handlingen i en berättelse, och hur de är relaterade till och interagera med varandra. Det är också ett bra sätt att hjälpa du kickstarta skrivprocessen. Det kan hjälpa dig att identifiera styrkor och svagheter i du berättelse idéer och hjälpa dig att utnyttja din inre kreativa förmåga.

Instruktioner

• Besluta vad din berättelse handlar om. Detta är inte tomten linje av romanen, istället, detta är bara den grundläggande idén eller budskap du vill förmedla till dina läsare.

• Lista ut och Tänk huvudpersonerna i din berättelse. Skapa en lista för alla huvudpersoner med detaljer om dem: deras ålder, vad de gör och deras kön är grunderna för att utveckla en karaktär. När grunderna har fastställts, kan du överväga mer detaljerad information, såsom: hur dessa tecken är relaterade till varandra och vilka är deras tal mönster som. Senast, bestämma vem berättaren är---är det en av karaktärerna eller är det en tredje part?

• Upprepa ovanstående steg för att stödja tecken. Dessa är de tecken som inte är det primära fokus i din berättelse, utan snarare de bidrar till att konkretisera eller göra mer verkliga din huvudpersonerna och deras situation.

• Avgöra vad som är viktigaste i din berättelse. Detta innebär att du måste bestämma den största problemet eller anstiftan händelsen i din berättelse. Detta är den händelse som hjälper till att driva och direkt majoriteten av din tomt.

• Bestämma ordningen på händelser i din tomt. Skapa ett diagram där händelseordningen finns i en kolumn till vänster och karaktärerna är på y-axeln eller upp i diagrammet. Det blir lådor där det finns potentiella korsningar eller interaktioner mellan karaktärer och händelser. Fyll i uppgifter om varje interaktion i rutan där karaktär och även möts. Använd denna tabell som din riktlinje när du skriver din berättelse. Detta är ett bra sätt för att se till att du stannar på rätt spår med din ursprungliga handling idé.