mynewspapers.net

Hur man skriver en berättelse om Askungen med jamaicansk kultur

Hur man skriver en berättelse om Askungen med jamaicansk kultur


Berättelsen om Askungen är en klassisk saga, men historien kan göras till en jamaicansk berättelse när du justerar historien att passa in i jamaicansk kultur. Handlingen kan bo relativt intakt, men inställningen, tecken och språk kommer att behöva justeras för att passa in i den jamaicanska kulturen. Du kan vara så kreativa som du vill när du justerar historien att passa in i en jamaicansk mögel, så länge du förblir trogen huvudteman och rita upp strukturen i den klassiska sagan.

Instruktioner

• Justera tecken namn att göra berättelsen om Askungen får plats i den jamaicanska kulturen. Du kommer att behöva komma med namn för Cinderella, sin styvmor och tre stepsisters och för prinsen. Namn som Amoya, LaTanya, Franks och Damani kan användas, t.ex. Ta en titt på populära jamaikanska namn som anges på webbplatsen i avsnittet resurser att få några idéer för namn som du kan använda för dina jamaicanska Cinderella tecken, samt hjälp med uttalet av namnen. ("Se resurs 1")

• Skapa en lämplig inställning för den jamaicanska berättelsen om Askungen. Historien kan vara i modern tid eller tidigare, men det måste vara i en känd jamaicansk plats, som städerna Kingston eller Montego Bay. Du kan ställa in historien i en närliggande stad, men se till att läsarna kommer att kunna erkänna inställningen som Jamaica.

• Använd en jamaicansk dialekt för att skriva berättelsen mellan tecken. Använda webbplatsen i avsnittet resurser som hjälper dig att översätta ord du vill använda när de jamaicanska tecken talar i din jamaicanska berättelsen om Askungen. Till exempel "bling bling" skulle vara den jamaicanska byte av "diamond smycken", och "madda" skulle ersätta "modern. ("Se resurs 2")

• Lägga till beskrivningar som hjälper karakterisera den stil och kultur i den jamaicanska människor. Har karaktärerna äter Jamaican jerk smaksatt kött och lyssna eller spela reggaemusik. De bör också beskrivas som bär färgglada kläder med snusnäsdukar, pärlor eller dreadlocks i håret.