mynewspapers.net

Hur man skriver en berättelse med en skattkarta

Hur man skriver en berättelse med en skattkarta


Treasure kartor har fascinerat författare, daydreamers, treasure asylsökande och många andra med en fantasi i hundratals år. De representerar mystik, spänning, romantik, fara och framför allt ett bra äventyr. Treasure kartor kan användas med stor framgång i berättelser. Tänk på Robert Louis Stevensons "Skattkammarön" som har rönt miljontals fans sedan den publicerades. Börja med att göra din egen karta, och se i vilken riktning det leder du och din berättelse.

Instruktioner

• Rita din karta på ett papper. Tycker om din valda plats. Hur ser det ut? Är det bergiga? Är det en öken? Har båda dessa funktioner? Eller andra? Se till att massor av utmanande terräng i din karta. Du vill inte din hjälte för att hitta skatten alltför lätt. Plocka en bra plats för skatten. Skatten bör vara placerad i en avlägsen, svårt att nå plats, så att det blir mycket tufft för hjälten att nå den. Använda pennor, markörer eller pennor för att rita kartan.

• Rita din berättelse. Räkna ut när man ska införa karta och hur tecknen kommer att använda den. Skattkarta bör vara en viktig fixtur. Det blir en större prop i berättelsen, så placera kartan vid spel på en dramatisk punkt i historien att öka dess effekt. Fortsätta att referera karta i hela historien.

• Inkludera en kopia av karta i din berättelse. Skanna in kartan i datorn och skriva ut den. Placera kartan i boken med lämpliga mellanrum, till exempel gånger i historien när tecknen gör bruk av det. Hjälpa läsarna följa karaktärernas utveckling av inklusive prickade linjer på kartan för att visa hur långt de har gått.