mynewspapers.net

Hur man skriver en anställd värdering rapport

Hur man skriver en anställd värdering rapport


Medarbetaren recensioner och bedömningar är några av de svåraste mötena ha och skriva rapporten kan skapa konflikt eller rädsla. I stället för att vara en chef som väcker negativa känslor i sina anställda, kan du skriva din bedömning så att medarbetaren känner sig redo att möta nya utmaningar eller diskutera aktuella frågor.

Instruktioner

• Bestämma kriterierna för granskning. Alla manager som går in i en översyn helt subjektivt kommer att respekteras mindre, och många anställda hitta redan skrivna recensioner "konstgjorda och orättvist." Tänker på rollen av medarbetaren under uppsikt, skapa kategorier relevanta för denna roll--punktlighet, arbetsmoral, förmåga att möta deadlines-- och använda en numerisk skala för att betygsätta medarbetarens effektivitet. Till exempel, för varje kategori, göra en numerisk skala (från ett till fem.) och cirkel som nummer bästa passar. För punktlighet, om medarbetaren är alltid i tid, skulle han få en 5. mestadels i tid, en 4. genomsnittlig punktlighet a 3. mindre än önskvärt punktlighet, en 2. och konsekvent sent, en 1. Ge anställda med egna exemplar av rapporten.

• Utarbeta en rapport om nuvarande förhållanden--med andra ord, hur medarbetaren för närvarande fungerar. Ger oss de första veckorna av medarbetarens arbete historia--ofta den svåraste och mest obekväma--gör medarbetaren känner sig förtvivlad och omotiverad. Förgyller de sätt medarbetaren bidrar, notera där hon kan prestera bättre, och rekommendera sätt att medarbetaren kan bidra ytterligare i framtiden.

• Utvärdera utifrån dina egna observationer, inte hörsägen. Office skvaller är inte en exakt indikator på en medarbetares prestanda. Till exempel, skulle sade: "Jag hör att många av anställda se dig med personlig e-platser öppna," orsaka den anställde att känna sig upprörd och sårbara. Bara ta upp en punkt om du har sett det själv.

• Använda specifika exempel för dina medarbetare granska. I någon observation--positiv eller negativ--vara säker på att ha ett exempel att backa upp. Till exempel om du vill att medarbetaren att notera sin punktlighet, säga, uppskattar"jag de dagar du göra det i kontoret av 8:30 am. Kanske om du ska vara senare, kan du ringa ett samtal." Anställda kommer inte växa om de kan förstå vad de gjorde rätt eller fel i ett specifikt scenario.

• Uppmuntra medarbetare under översyn att ange sina mål för nästa år. Denna typ av positiv förstärkning gör att manager-worker förhållandet känns mer ömsesidigt och motiverar medarbetaren att åstadkomma mer än hon redan har. Frågar, "Vad du känner du klarar av att lägga till dina arbetsuppgifter?" eller rekommendera en ny uppgift själv, "Jag tror att du är redo att flytta in i ökad client fakturering ansvar."