mynewspapers.net

Hur man skriver en anställd av månad nomineringen

Hur man skriver en anställd av månad nomineringen


Många företag välja ut medarbetare som har gjort föredömliga arbete genom att namnge dem "anställd i månaden." Utses en anställd i månaden är en ära för många människor. Titeln kommer ofta med förmåner såsom en löneökning, medarbetarens bild på väggen i företaget, en gåva, en day off och/eller andra roliga grejer. Företag har olika sätt att välja medarbetare i månaden. Om du är en kund som har en favorit anställd på ett företag eller en medarbetare som är imponerad av arbetet av en kollega, överväga att nominera denna person att vara anställd i månaden.

Instruktioner

• Få kontaktinformation för den person eller grupp av personer som ansvarar för att välja medarbetare i månaden. Kontrollera om det finns en tidsfrist för inlämning av nomineringar till dem.

• Avgöra om företaget har ett visst protokoll för nominera folk att vara anställd i månaden. Om bolaget har ett protokoll, bör du följa den. Till exempel om företaget kräver nomineringar till inlämnas via e-post eller skrivs i ett visst formulär, bör du uppfylla dessa krav. Om det finns någon krävs metod för att skicka medarbetare månad nomineringar, skriva ett brev till den person eller grupp av personer som är ansvariga för erkännande av anställda i månaden.

• Börjar brevet genom att ange att du skriver att nominera anställde för anställde i månaden. Tydligt ange anställdes namn och position. Tycker om anledningarna varför du känner anställde bör namnges anställde i månaden. Om medarbetaren är din kollega, Beskriv hur han går utöver sina tilldelade uppgifter. Ge specifika exempel på tider när anställde har gjort något för att imponera på dig. Beskriva hur medarbetaren är en tillgång för företaget. Om anställde har hjälpt dig som kund, förklara hur gjorde medarbetaren din upplevelse med företaget gynnsamma.

• Skriva om hur anställde kommer att bidra till företaget i framtiden. Om anställda har särskilda personlighetsdrag som göra henne en värdefull medarbetare, beskriva dem. Om du tror att anställde ställer ut arbetsvanor eller kompetens som du tror att andra anställda bör efterlikna, nämner dem.

• Skriva ditt namn på botten av nomineringen. Leverera den till lämplig mottagare.