mynewspapers.net

Hur man skriver en affärsrapport analys

Hur man skriver en affärsrapport analys


Företagsanalys rapporterar är ofta de viktigaste företagsdokument till protokollet, och det kan finnas många skäl för att skriva dem. Oavsett skäl, är det viktigt att de skrivas med syfte och sammanhållning och att de kommunicerar styrka och vision. Använda information som samlats in från företagsrapporter, kommer att analytics och datadrivna mål och syften göra för en grundlig och viktiga affärsdokumentet för att föra företaget framåt.

Instruktioner

• Se över eventuella SWOT-analys (styrkor, svagheter, möjligheter och hot) av din verksamhet och statistisk analys programvara (SAS) analytics eller andra data i tabeller och diagram. Redogöra för denna information. Börja med företagets styrkor, svagheter, områden av senaste tidens tillväxt och annan information från denna analys data.

• Skriver företaget mål, uppdrag och vision uttalanden i dispositionen. Granska tidigare styrelsen minuter, några spelregler eller andra kommittén recensioner och minuter att samla den mest aktuella versionen av företagets initiativ som rör sig framåt.

• Beskriva en översikt över företagets arbetsflöde och andra bearbeta information som anges i flödesscheman, organisatoriska kartor och andra detaljerade processinformation. Innehålla ett avsnitt för mål som de arbetar in i företagets övergripande mål och vision.

• Översyn och disposition företag kostnader, faktiska kostnader, vinster och förluster för att ingå i ett separat avsnitt med budgeten och vinst information. Fastställa ett kontantvärde för en resultaträkning.

• Skriv en introduktion motiverar och förklarar en anledning för analysen, tillsammans med vad rapporten kommer att inriktas på. Exempelvis om finansiering är som eftersträvas, ange och motivera behovet av finansiering som det fungerar i företagets mål, verksamhetsmål och styrkor.

• Börja nästa session genom att dra samman de konturerade material som innehåller företagets styrkor och svagheter och andra områden i företaget tillväxt. Skriva upp det i en fullständig del av en till tre stycken.

• Börja nästa avsnitt genom att dra ihop det konturerade materiellt för företag kostnader, kostnader, vinster och förluster. Fungera denna information i en sammanhängande del av en till tre stycken det tillräckligt detalj vad stora expendituresna var och hur de resulterat ur ett vinst-förlust.

• Avsluta med regummering viktigaste, framträdande punkterna i betänkandet och dess analys, såsom mål uppnås, nya vision uttalanden, vinster, företagets styrkor och förbättringsområden. Även nya mål och några ytterligare uppdrag uttalanden. Innefatta delarna av projektet enligt förslaget och betygsätta dem efter prioritet. Om rapporten skrivs att erhålla finansiering eller kapital, inkludera en sista motivering för det. Slutsatsen bör vara ett kort avsnitt, eller en punkt i fyra till sex meningar i längd.