mynewspapers.net

Hur man skriver en affärsplan för ett bageri

Hur man skriver en affärsplan för ett bageri


En affärsplan är ett formellt uttalande som tillåter dig att nuvarande fakta om lönsamheten för din föreslagna verksamhet. Det används ofta för att säkra finansiering för nystartade företag. För att starta ett bageri företag, måste du presentera din vision för verksamheten, din erfarenhet inom bageri, din förståelse för kostnader för utrustning, marknadsföring data på andra liknande företag i ditt område, samt en god förståelse för hur man hanterar över ett bageri.

Instruktioner

• Ange din idé om vad affären med ser ut. Göra ett mål för hur ditt företag kommer att vara skiljer sig från andra företag av samma slag, som om du kommer att specialisera sig i en särskilt bageri produkt (tårtor för speciella tillfällen, bröd, kakor, high-end franska bakverk eller massproducerade mellanmål kakor, till exempel).

• Presentera marknadsdata som du förväntar dig vilja köpa din bakverk. Data kan vara om familjer i området som kommer att köpa och födelsedag kakor, exklusiva shoppare med intresse för high-end franska bakverk, eller trender i bageri inköp som kommer att stödja din massproducerade snacks.

• Avslöja för arbete och förvaltning erfarenhet av nyckelpersoner i din verksamhet och staten vad gör dem värdefulla för inrättandet av ditt företag. Lista utbildning och arbetslivserfarenhet. Förklara vilka typer av arbetstagare måste du driva ditt företag på en daglig basis och hur du kommer att hyra dem.

• Forskning den allmänna ekonomin och undersöka hur allmänheten är att spendera pengar på produkter du kommer att erbjuda. Visa hur du kommer att anpassa din bageriverksamhet till ändrade villkor, till exempel koncentrera sig på mer kostnadseffektiva produkter när tiderna blir tight. Visar hur du ska hantera de pengar som flyter genom företaget bageri, som kommer att ha ansvar för pengar, och som kommer att vara de primära parterna att fatta beslut om pengar.

• Kartläggning ut hur din bageri kommer att använda pengar är den viktigaste delen av din affärsplan. Du måste förutse kostnaderna för set-up, löner, leverantörer, overhead och skatter. En revisor kan hjälpa dig att sätta ihop en preliminär budget för företaget bageri. Det är osannolikt att du kommer att hålla sig till denna budget som ditt företag växer, men det är en bra ram för att tänka på dina inkomster och utgifter.

• Lägg till dina idéer på hur ditt företag kommer att växa. Om du tänker lägga till andra typer av produkter, sälja på nätet, eller sätta i plats för ett café, ska denna information anges i affärsplanen. Det visar dig att du söker till framtiden för ditt företag.

• Förklara din planerade rättsliga ramen för din bageri, om det kommer vara en enskild firma, S-bolag eller C-corporation, och som kommer att ha huvudansvaret för juridiska och skattemässiga frågor. Att ha dessa frågor fastställs i förväg kommer att lugna banker och finansinstitut att du korrekt har övervägt alla allvarliga finansiella frågor.