mynewspapers.net

Hur man skriver äventyr berättelser för barn

Hur man skriver äventyr berättelser för barn


Unga läsare är en snabbt växande publik och ett bra mål för blivande författare. Som omåttligt populära serie som Harry Potter och Maximum Ride kan intyga, älskar barn äventyr berättelser. Skriva för detta tar demografiska koncentrationen, praxis och uthållighet. Hitta en idé och arbeta med det tills du får det rätt.

Instruktioner

• Hålla det enkelt. Börja med en konflikt som barnen förstår. Något så komplicerat som "Da Vinci-koden" inte fungerar för små barn. Kid's fiction brukar delas in i tre grupper: elementär, middle school och ung vuxen. Lemony Snicket böcker och kapten kalsonger är bra för elementär nivå. Middle school exempel skulle Madeline Engel eller Harry Potter. Unga vuxna tenderar att njuta av mörkare äventyr som Twilight-serien.

• Förstå din målgrupp ålder. Se till att ditt material är åldersanpassad, undvika kärlek scener, svordomar och gore för action och spänning lämplig för yngre barn. Oavsett vilken åldersgrupp du skriver för, undvika nedlåtande språk. Barn är mycket kunniga och kommer att stängas av om de känner du talar med dem.

• Håll det går. Tempot ska vara snabbt från en scen till nästa. Cliffhangers i slutet av kapitel hålla barnen intresserade och gör boken svårt att lägga ner.

• Hitta en kritik partner eller grupp. Vare sig online eller i person, andra läsare ger dig värdefulla perspektiv och erfarna skribenter kan handleda er.

• Bygga tredimensionella tecken. Barnen i din berättelse ska vara lätt för barn att relatera till. Ge dem förhoppningar, farhågor och brister som andra barn förstår. Barn kommer inte sannolikt att falla för en perfekt karaktär eller en hopplöst bristfällig.

• Respektera din publik. Aldrig se dem tror att du är en vuxen som skriver "bara en kid's story." Tror på dina karaktärer och deras situation, och åhörarna kommer också.